NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Zovite me Božana: Da li ste sveverujuća osoba?

Zovite me Božana: Da li ste sveverujuća osoba?

Sigurno ste imali prilike da upoznate neku sveverujuću osobu. To su osobe koje veruju u Budu, Alaha i Isusa. Ako ih pitate „zašto“, odgovor će biti veoma jednostavan – za svaki slučaj! Sveverujuće opredeljenje pojedinca obično se ne odnosi samo na veru u boga, već veruju i u raznorazne sile. Njima su sveta nebeska tela, ali se često veoma pažljivo odnose i prema prirodi, pa u svakom do njih „čuči“ skriven mali šaman. Takođe, ove osobe se ne libe da veruju i u natprirodne odnosno nečastive sile, pa će za loše stanje u svom životu optuživati, crne mačke, crne magije, baba-veštice, vile, anđele, satane. Neretko, oni su skloni da u tom svom sujeverju ili praznoverju postanu fantastični teoretičari zavere, pa će otpuživati razne osobe, porodicu, prijatelje, poznanike, komšije, kolege, da im donoše zlu sreću ili „rade nešto negativno“. Sve ovo dok je u umerenoj formi, može da se tretira kao neka vrsta zabave, međutim, ako se u veri u sve i svašta pretera, generalno postoji bojazan da se taj pojedinac izgubi na svom životnom putu i da jednostavno ne može da se fokusira na ono što želi da postigne. Čak i sva funkcija koju jedna vera u smislu dobrog može da donese jednom čoveku (mir, spokoj, vera u bolje sutra) može da padne u vodu i da se vrati kao bumerang, ali u najgorem obliku, te da počne da donosi štetna dejstva.

Astrologija u načelu ne prepoznaje različitost vera, ali sveverujuće osobe definitivno može da prepozna, i to se tumači kao jedna mana ličnosti, koja može da bude veoma destruktivna. Evo koliko  vaš znak pretenduje da postane sveverujući.

 

Ovan

Ovan će jako teško da postane sveverujuća osoba. Racio je kod njega preterano izražen da bi sebi ispleo takvu mrežu u koju bi se kasnije i sam upleo. On može da veruje, u svemu tome će imati cilj, pravac, ali i meru. Kod Ovna je poželjno da veruju, a to što u svojoj veri neće zalutati, samo je jedna velika prednost.

Bik

Bikovi za sve u životu uglavnom traže neka racionalna objašnjenja, i to je razlog zbog koga oni jako retko ili gotovo nikada ne zalutaju na tom putu verovanja. Bik može da bude pomalo sujeveran, u smislu da ima neke blage rituale pred ispit, važan poslovni sastanak, utakmicu ili slično, ali na tome će se sve i završiti.

Blizanci

Blizanci itekako imaju tendenciju da budu sveverujuće osobe. I ne samo to, oni svojim sveverovanjem mogu značajno da opterete celokupnu svoju okolinu. U tom pogledu, od neizmerne je važnosti da oni pronađu neki svoj put koji bi mogao da ima jedan cilj i pravac, i da ne dozvole da svoje verovanje šire.

Rak

Rakovi su izuzetno skloni da veruju u sve i svašta, pre svega jer ne umeju da veruju, već spadaju u bogobojažljive ljude. Ako vidite baku koja je Islamske veroispovesti, a slavi Đurđevdan, ona je sigurno rođena u znaku Raka. Sva sujeverja ovog znaka proističu iz potrebe da neku nesreću preduprede.

Lav

Lav nema neke posebne afinitete ka veri, religiji, pa čak je pitanje koliko ima sluha i za tradiciju. Svi oko njih mogu da veruju u šta god hoce, a oni mogu ostati imuni. Taj virus verovanja ih neće zaraziti preterano. Mogu da budu umereni vernici i to zbog inercije, a u sveverujuće stanje sigurno ne mogu doći.

Devica

Decvicama je strašno važno da ispoštuju sve i svašta, što bi moglo da ih dovede u stanje potencijalnog problema. Generalno, su sklone da vode računa o svemu i svačemu, pa će pedantno znati kada su praznici i alarmirati sve žive da tog dana ne trebaju raditi. Mogu skrenuti u sveverovanje, ako ih neko ne „stopira“.

Vaga

Vage će sigurno biti sklone da veruju. One će u svom verovanju verovati da imaju čvrst pravac i cilj od koga ne odstupaju, a veliko je pitanje da li će to zapravo i biti tako. Vage su sklone da veruju u sve nečastive sile koje deluju i koje mogu da im „pomrse“ konce, pa mogu zalutati iz vere u praznoverje lako.

Škorpija

Škorpije skoro da ne veruju ni u šta. Škorpija da skrene u sveverujuće stanje, definitivno nije lako, a skoro da je nemoguće. Oni su po pravilu racionalne osobe koje sigurno većinu stvari i dešavanje tumače i objašnjavaju realnim putem. Škorpija tek onda kada se nađe u jako teškoj situaciji, počne malo da veruje.

Strelac

Strelčevi nemaju neki previše jak afinitet prema veri. Oni mogu da skrenu u sveverujuće stanje pod jakim uticajem osobe ili osoba koje su njima važne. Međutim, jako je teško zamisliti da će u svemu tome preterati, pa nekada primene sujeverje u cilju nekog „blesavog“ životnog stila, koji ih donekle i zabavlja.

Jarac

Jarčevi mogu da postanu „crnomagijaši“ onda kada im u hroničnom vremenskom intervalu bitne stvari u životu ne budu išle zadovoljavajućim tokom. Međutim, oni od svog primarnog verovanja neće odustati, pa u tom pogledu, mogu sve „zbrčkati“. I vera i nevera mogu se preplitati u njima bez pravca i cilja.

Vodolija

Vodolija veoma lako može biti zavedena od strane sebi bliskih osoba da veruje u raznorazne gluposti. Problem je u tome što oni to neće videti kao problem. Vodolije mogu biti zaljubljene u svoj sveverujući stil života, doživljavati to kao nešto uzvišeno, taj životni stil maksimalno negovati i isticati sa ponosom.

Ribe

Ribe u sebi kriju jednu dozu dobrog materijalizma, pa veruju uglavnom u novac i sve povezano sa istim. Ako novca ponestane, oni mogu da se okrenu praznoverju, koje za cilj može imati zaradu ili nešto drugo. Ipak, Ribe se sigurno neće bez ikakvog razloga i povoda moliti svim bogovima i svetcima ovog sveta.

Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić. Astrosavet © Sva prava zadržana.

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.