NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Venera u konjunkciji sa tranzitnim Mesečevim Čvorovima

Venera u konjunkciji sa tranzitnim Mesečevim Čvorovima

Tranziti čvorova u odnosu prema natalnoj Veneri, će se uvek ticati veza, partnerstva i naš odnos prema istim. Udruživanja, razdruživanja. Ona sudbonosna (karmička) spajanja i razdvajanja. Trenutak kada ostavljate nešto bez posebnog razloga, ili kada ulazite u odnos, nesvesno ne znajući da ste odabrali trenutak za emocionalno napredovanje bilo da je krajnji rezultat bol ili blagostanje.

To je onaj osećaj kad nekog prvi put vidite i sigurni ste da ga oduvek znate, ono osećanje da znate da vas jedna ljubav, jedan čovek/žena vodi samouništenju a da ne možete da pobegnete od te osobe. Ili onaj osećaj da ste konačno sreli osobu koju oduvek čekate, da ste se prepoznali na prvi pogled, da se razumete bez reči, i činite za drugu stranu sve ono što joj treba a da ne mora ništa da kaže. Zapravo, dodir Venere i Ketua je daleko interesantniji u uporednim horoskopima, daleko snažniji i daleko fatalniji. Neko to zove Karma, karmička veza. Opsednutost emocijom je ključna reč.

Ako govorimo o tranzitu, ovaj aspekt će iz korena promeniti vaš odnos prema emocijama, jer upravo sada, možete imati duboko lično emocionalno iskustvo, koje će vas zauvek izmeniti.

Venera i Ketu su suštinski dijametralno različitih Guna (oblika svesnosti). Pa priroda Venere dolazi do izražaja na nama nepoznat način. Elem, ukoliko osećate emocionalno nezadovoljstvo, potrebu za većim, snažnijim, sadržajnijim emocijama, eto Ketua kako se čuje u vama.
Verovatno osećate duboko ukorenjenu potrebu za emocijama, razmišljate o nekom idealnom partneru, čak možda i osećate fizički dodir osobe iz vaše fantazije. Ovo se naravno može manifestovati i kroz snove. Ako bi sada zatvorili oči i pokušali da osećate, mogli bi čak i da imate viziju savršenog ljubavnika ili partnera.

Ketu je uvek “željan” i njegove krajnje namere u bilo kojoj vrsti delovanja, su nam najmanje poznate. Trenutna “opsednutost” Ketua je težnja za telesnim uživanjem (seksom) i novcem. Ova “opsednutost” užitkom ili dodirom, može eskalirati i krajnjim nasiljem (psihičkim ili fizičkim), ako niste spremni da odgovorite na žudnju druge strane ili partnera. Istovremeno, vaša nezadovoljena potreba za emocijom može uroditi agresijom prema najbližim osobama iz okruženja. Do slovce, koliko ste maženi, dodirivani ili grljeni, toliko ćete biti “smireni”. Ili drugim rečima, daćete Ketuu da uživa kroz vas.

Ketu će upravo, mnogima doneti karmičko ljubavno ili emocionalno pročišćenje. Srešče se možda i oni koji nikada nisu trebali da se sretnu. Savršeni par kome “život” neće dati šansu, srodne duše koje su prostorno udaljene, noćas će voditi ljubav i najveći “neprijatelji” a sutra … sutra će se razilaziti i oni koji nikada nisu trebali da se spoje, sutra će rasti broj seksualnog uznemiravanja.

 Tekst napisala profesor Astrologije Jovana Lučić-Gajić. April 2013.

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.