NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Vatra i njena ezoterijska značenja!

Vatra i njena ezoterijska značenja!

Vatra i njena ezoterijska značenja!

Vatra pre svega predstavlja duh života, bez nje ne bi bilo ni samog života. Vatra je element začeća, ali takođe simbolizuje jaku intuiciju i maštu, jer svojim mističnim oblicima ljude podstiče na različita razmišljanja. Oduvek se koristila u ezoteriji, a svi oklutni obredi su bez nje bili nezamislivi. Vatra predstavlja osnovno “pogonsko gorivo”,  silu koja je nenadmašna i daje energiju koja je nemerljivo velika da “pogura” sve ono što pojedinac želi da postigne.

Astrološki gledano predstavlja znake:

  1. Ovan  – kao Kardinalni vatreni znak.
  2. Lav     – kao  Fiksni vatreni znak
  3. Strelac – kao Promenljiv  znak ali podstiče požar.

Vatra najviše zrači energiju ka spolja. Energija koju od vatre dobijamo je topla i suva. Priroda elementa Vatre – Koleričana.

Vatra predstavlja ono što se zapali, predstavlja intuiciju, element je orijentisan ka budućnosti, donosi inspiraciju, a posebno kada je inspiracija vezana za budućnost i nešto što tek treba da se dogodi. Vatra je prečišćavanje i muška energija koja je povezana sa jakom voljom. Vatra stvara, uništava, opeče kad loše gospodarimo sa njom, ali vatra snažno pročišćava. Zbog toga su u davna vremena kod nekih naroda primećena verovanja da vatra može da leči, pa je njena primena u medicini bila velika.  Vatra može izlečiti ili uništiti, može dovesti do novog života posle uništenja starog.
Vatra je svestrana, intuitivna, spontana, podiže entuzijazam, strastvena, motivisana, optimista, avanturista, nemirna…
Traži jasnoću, jasne zadatke, ukazuje nam na smer kojim treba krenuti. Vatra takođe može zaplašiti, pa je u nekim kulturama bila poznata i kao simbol straha, kojim su se ljudi služili onda kada žele da nekog zaplaše ili zaista unište.
Senka nad snagom elementa Vatre, kad je Vatra oslabljena,  je  nedostatak duha, preuzimanje rizika, letargija, nedostatak mašte.
Arhetip vatre – Otac.
Pravac, Direkcija vatre – Sever.

Astrološki suprotan je element Vazduha ali on pomaže, hrani požar te promoviše ideje i planove kreirane u elementu Vatre.
Psihološka suprotnost je element Zemlja koji prihvata realnost, praktičan je, dok VATRA razvija intuitivnu funkciju.
Element koji je suprotan je  Voda – ona može da pomogne da se vatra ugasi, što asocira na to da bi se dve energije znakova u ova dva različita elementa uglavnom mogle dobro složiti.

Autor Teksta. Tarot Tumač Sanja Grubač © Sva prava zadržana.

Pročitaj još Morfička rezonanca – osećanja koja putuju svetom!

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


Autor

Sanja je pre svega vrhunski Tarot Tumač sa ogromnim iskustvom, želi svakome da pomogne. Njeni saveti su dragoceni, pogotovo ako su u pitanju osetljive teme i sa njom mozete popričati u potpunoj tajnosti. Sanja koristi klasične, prave tarot špilove kao što su Marseljski Tarot, Thoth Tarot, i primenjuje astrološko znanje u Tarot kartama. Koristi posebne tehnike numerologije i može vam reći koji su vaši sretni povoljni periodi kao I koje kristale da koristite za razne namene. Na primer: kristali za podizanje zaštite, za iniciranje ljubavi I pogotovo je dobra za poslovne I ljubavne prognoze kao I pitanja o nekretninama. Sve što budete pričali sa Sanjom ostaće tajna zauvek. Tumačenjem Tarota se bavi od svoje mladosti, ali to nije delila sa mnogo ljudi, sve do pre nekoliko godina kada je počela da pruža profesionalno čitanje putem ličnih konsultacija. Postavljanje pitanja Tarotu može da vam pomogne da stupite u kontakt sa svojom intuicijom, i postane vaš najbolji vodič kad je u pitanju donošenje teške odluke. Ponekad, karte vam mogu reći ono što vec znate, ali niste spremni da priznate sebi, ili će vam reći ono što niste mogli da saznate... Ponekad će prepoznati vaše strasti, ili vas suočiti sa njima, ponekad vas blago ohrabre u ljubavi i emocijama, ponekad vas podsete da ste na pravom putu u pronalaženju svojih velikih ljubavi. Tarot karte se uvek drže sebe, svoje priče, čvrsto i nepokolebljivo, (čak i ako nam je to ponekad čudno, neprihvatljivo ili ne vidimo njihovo značenje). A za Sanju je privilegija sto je u mogucnosti da od njih zatrazi za vas savet, i da radi sa Tarotom.

NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.