NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Tranzitni Jupiter u znaku Škorpije – By Jovana Lučić Gajić

Tranzitni Jupiter u znaku Škorpije – By Jovana Lučić Gajić

Jupiter je boravio u znaku Škorpije od oktobra 1922.do novembra 1923, od oktobra 1934. do novembra 1935.godine, od septembra 1946. do oktobra 1947, od septembra 1958.do oktobra 1959, od avgusta 1969. do septembra 1971, od novembra 1981.do decembra 1982, od novembra 1993. do decembra 1994. i od oktobra 2005. do novembra 2006.godine.

Ove godine, tranzitni Jupiter ulazi u znak Škorpije 10.oktobra 2017. godine i ostaće u ovom znaku do 08.novembra 2018.godine.

“Darovi i milost, koje primamo u životu, predstavljeni su Jupiterom koji je prisutan u svim područjima u kojima rastemo tokom života. On je sveštenik ili duhovni učitelj koji nas vodi našim putem prema Bogu; I takođe važi za materijalnu dobit i blagostanje. Učenje, podučavanje i naša inteligencija su pod uticajem Jupitera…”- Gadadara Das

Astrološki posmatrano Jupiter je planeta koja daruje, svakom od nas, sreću – takozvani veliki benefik (za razliku od Venere, malog benefika). Potrebno mu je 11.86 godina da se vrati na počnu poziciju i predje ceo Zodijački krug.
Zapadni astrolozi ga smatraju planetom sreće, blagostanja i napretka. Istočni, učiteljem koji će pomoći da se animalne potrebe i sklonost ka željama, preterivanjem i osećaj superiornosti, svedu na granicu i kontrolišu iz materijalne ravni. Jupiter se, šta više, u istočnoj tradiciji, smatra i malefikom jer ima potrebu da preuveliča sve što “dotakne”.
Jupiter je čuvar morala pa simbolizuje i sveštenstvo, strance, funkcije, dobroćudnost, razumevanje, darežljivost, filozofiju, entuzijazam, optimizam, širenje, osećaj superiornosti. Vlada bogatstvom, slobodom, višim intelektom, velikim poslovima, rastom, prosperitetom, hedonizmom, visokim obrazovanjem, filozofskim razmišljanjem, sportom, dugim putevima, saobraćajnim kolapsima i sl.
Osnovna potreba Jupitera je da razume, shvati, nauči, putuje, spozna, doživi expanziju, bogatstvo, uspeh, da predje granice i integrira se u druge kulture. Da bi razumeli Jupitera, zamislite se u poseti skupom restoranu, sve je moguće i dostupno, ali na kraju će i stići račun.
JUPITER je planeta dalekih puteva I velikih saznanja, ideologije, religije, zakona, advokata, pravnika, sudija, senatora, savetnika, ministara, kardinala, kancelara, doktora prava, trgovca vunom, gurua, učitelja, DEMOKRATIJE, visokih umova i genijalaca.

Škorpija je fiksni, vodeni znak. Vlada rodjenjem i smrću, islamom, novcem drugih ljudi, obnavljanjem, restauracijom, zakopanim blagom, haustorima, rušenjem, obožavanjem, mržnjom. Čeličnom voljom, seksom, podrškom drugih. Škorpija predstavlja brzu mračnu reku, rupu, trezor, povlačenje, predatora, kontrolu, brutalnost, opsesiju. Škorpija oslikava policijske stanice, kriminal, trezor, mrtvačnice, groblja, deponije, mesare, klanice, porodilišta, reanimacione sale i tako dalje.
Još jednom, Škorpija gospodari i čeličnom voljom, seksom, novcem i podrškom drugih, ali i ličnim krizama i bankrotima. Pa kad smo kod podrške i dugoročnom promišlju u angažovanju oko bilo koga za slučaj “nedaj Bože”. Škorpija oslikava svaku vrstu militarnosti, policijske stanice, trezor, mrtvačnice, groblja, deponije, mesare, klanice, porodilišta ili reanimacione sale.


Jupiterov ulazak u znak Škorpije 10. oktobra 2017.godine
, označava početak jednogodišnjeg ciklusa istraživanja, kriza i suočavanja sa složenim pitanjima života i smrti, kao i početak preporoda na ličnom planu.
U ovom ciklusu tranzitnog Jupitera kroz znak Škorpije iskoristite sve resurse koji su negde duboko u vama i promenite život iz korena. Ćutite i delujte.
Snaga koja se bude uložila u privatne promene (naročito ukoliko osećate da više ne vidite izlaz iz neke životne situacije) urodiće plodom.
Tranzitni Jupiter u znaku Škorpije pruža nam sada priliku da unapredimo veštine u poslovanju, mudrije  rukujemo sopstvenim i tudjim novcem, kao i šansu za ponovno ostvarenje društvene moć́i i pozicije.

Na nekom opštem planu, tranzitni Jupiter u znaku Škorpije vratiće sve što se tiče rata, stradanja i SMRTI, kao i oporavka u centar pažnje.
Sporazumi vezani za nuklearno naoružanje kao i reforma postojećih i osnivanje novih obaveštajnih službi sada su mogući.
Primera radi, u vreme Jupitera u znaku Škorpije 1947.godine, osnovana je CIA (Centralna obaveštajna agencija).
Dalje, u vreme tranzitnog Jupitera u znaku Škorpije 03.februara 1959.godine u avionskoj nesreći stradali su Buddy Holly, Ritchie Valens i Big Bopper. Ovaj dan je zapamćen i kao “Dan kad je muzika umrla”.
Još, 21.maja 1982. britanske trupe su se iskrcale na Foklandska ostrva, koja je okupirala Argentina, u najvećoj vojnoj akciji Londona od Suecke krize 1956.godine, čime je počeo Falklandski rat ili Malvinski rat (sukob Argentine i Velike Britanije koji je trajao od 19. marta do 14. juna 1982. godine). Folklandska ostrva vraćena su Britaniji 1983.godine.

Autor teksta. Profesor Astrologije. Gđa. Jovana Lučić-Gajić

Pročitaj još tekstova istog autora Jovana Lučić Gajić

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.