NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Totalna Solarna eklipsa – 21.avgusta 2017 – By Jovana Lučić-Gajić

Totalna Solarna eklipsa – 21.avgusta 2017 – By Jovana Lučić-Gajić

U ponedeljak, 21.avgusta 2017. će se oko 20.30 (posmatrano iz Beograda), dogoditi totalno pomračenje Sunca na 28° Lava 53’ u blizini fiksne zvezde Regulus i Phecda, koje neće biti vidljivo iz naših krajeva, ali će proći po sred Sjedinjenih Američkih Država.

Ova Solarna Eklipsa kreće sa zvezde Regulus. Konjunkcija sa Marsom ukazuje na ambiciju, sujetu, entuzijazam, pogrešne presude vodja, neuspele pregovore i veliku opasnost iz vode i na moru. Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut su najvažnije od svih fiksnih zvezda. Za njih se kaže da predstavljaju “čuvare neba”, čuvare četiri strane sveta i četiri nebeske tačke. Aldebaran vlada istokom, Regulus severom, Antares zapadom i Fomalhaut jugom.
To su zvezde koju sudbinu uzdižu iznad prosečne, ali i nose neslavan kraj. Zvezde nekretnice se u starim tabelama označavaju grčkim slovima i sazvežđem u kojem se nalaze. Slovo alfa je oznaka za najvažniju i najveću zvezdu jedne konstalacije.
Regulus (Alfa Leonis), u prevodu “mali kralj”, se vezuje za simboliku Marsa.

Karta ove Solarne eklipse se ne tumači bez ostalih mundanih karti, o čemu sam već pisala. 

Na širem planu, u narednom periodu je moguć ozbiljniji poremećaj klime, zemljotresi, poplave, požari, teroristički napadi na teritoriji SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA, EngleskeIraka, Francuske, Nemačke (Berlin), Italije (Rim) ili Španije, problemi na putevima koji mogu biti potpoljeni, u avio-komunikaciji kao i serija trovanja hranom.
Ova Solarna eklipsa doneće i pojačane potrebe ega aktuelnih vladara, traženje ličnog interesa i egoizam, kao i odmeravanje principa i snaga kod aktuelnih svetskih moćnika.

“Solarna eklipsa na Severnom čvoru: Mesec pasivni faktor; pojačana volja, naglašenost sunčevih ciljeva, akcija. Osoba može zauzeti odlučni stav prema nečemu sto se događa u njenom drustvu tj regiji. Opšte je pravilo da kada Mesec ili neka planeta dotaknu Severni čvor, one imaju naročito jaku moć projektovanja i ekstroverzije, dok su na Južnom čvoru više introvertirane i receptivne. Kako Mesec predstavlja prošlost a Sunce sadašnjost, za vreme solarne eklipse prošlost će nastojati zamračiti sadašnjost, a za vreme lunarne sadašnjost će biti ta koja nastoji izbrisati proslost…
U tom smislu eklipse označavaju intenzivna suočavanja sa svim onim što se u ljudskoj prirodi protivi duhovnom razvoju i što drži pojedinca pod staklenim zvonom, ma kako udobno i srećno ono bilo. S obzirom da u vreme eklipsi pojedinac nije sklon tome da počisti ograničavajuće faktore, taj period može u njemu prouzrokovati tešku napetost…”
, Cycles of Becoming: The Planetary Pattern of Growth, Alexander Ruperti, 1978

Na individualnom planu
U oči pomračenja raste broj infarkta, suicida, saobraćajnih nesreća, leukocita i sl. Na ličnom planu aktivira se polje koje je označeno znakom Lava i planete u istom znaku.
Potrebno je pogledati da li eklipsa pravi neki aspekt sa vašim natalnim planetama, da li na bilo koji način „angažuje“ svetla tela ili dispozitora istih. Kako god, gde vam pada Solarna Eklipsa (u kom polju vam je označen znak Lav (ali I visoki – zadnji stepeni Vodolije, Bika I Škorpije), i sl..), očekijte „okretanje lista“ u životnom smislu. Kraj starog i početak novog.
Ovu eklipsu će najviše osetiti rodjeni u znaku Lava, kroz velike životne promene (konačni preporod u narednih šest meseci), nove smernice koje samo u početku odvijanja događaja mogu delovati loše.

Autor teksta. Profesor Astrologije. Mrs. Jovana Lučić-Gajić

Pročitaj još tekstova istog autora Jovana Lučić Gajić

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.