NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Kako da smršate? Otkrite najlakši način na koji Vas upućuju planete!

Kako da smršate? Otkrite najlakši način na koji Vas upućuju planete!

Ishrana – Kakva dijeta Vam odgovara? Kako da smršate?

Ovan

Budući da je Ovnovi pripadnici Vatrenih znakova, uglavnom ih krasi brz metabolizam. Oni uglavnom nemaju problem sa viškom kilograma, jer su aktivni, ili u sportu ili preopterećeni obavezama. Smrt za poslovnog Ovna je brza hrana koju generalno voli. Ovan treba da koristi umerene dijete koje će da kombinuje sa fizičkom aktivnošću i na taj način biće potpuno „fit“ tokom celog životnog veka.

Bik

Bik je hedonista. Voli da uživa u svemu, pa i u jelu. Nekada ume da pretera i lako nabaci koji kilogram viška. Kada se „osvesti“ da je preterao, možda bude pomalo kasno, ali se odmah baci na rešavanje problema. Bik ne treba da koristi strogo propisane dijete, već samo da nauči da bude umeren. Ishrana na bazi povrća i mlečnih proizvoda je idealna za ovaj znak. Slatkiši su im porok koji moraju da kontrolišu.

Blizanci

Blizanci mogu biti često probirljivi na jelu, zbog čega ih mnogi mogu smatrati „razmaženima“. Skloni su jednoličnoj ishrani, odnosno jedu samo ono što im je omiljeno, pa tako mogu doći u situaciju da im u organizmu nedostaju vitamini. Kako bi bili u najboljoj formi, Blizanci moraju da nauče da više jednu zeleno povrće, barenu hranu, ali i da u svoju ishranu redovno uvedu ribu koju često izbegavaju.

Rak

Rakovi su skloni ekstremima. Po pitanju ishrane znaju često ići u krajnost, pa se njihova ishrana može bazirati na slatkišima, roštilju kao i brzoj hrani. Oni obožavaju „pekaru“ i zbog svega toga lako dobiju koji kilogram viša. Sve moguće sveže salate koje su dostupne tokom sezone ali i van nje, biće pravi spas za „liniju“ Rakova. Idealan obrok za Rakove su plodovi uz svežu salatu začinjenu maslinovim uljem.

Lav

Lavovi vole harmoniju ukusa pa su skloni začinjenoj hrani. Uglavnom sve što je „nezdravo“ ih mami da osete glad. Velikom aktivnošću često kompenzuju loš način ishrane, pa spolja deluju kao da su u dobroj formi, dok im suštinski fali mnogo vitamina u organizmu. Kuvana hrana, jeste spas za sve Lavove, ne moraju sebi da uskrate omiljeno meso, ali neka bude bareno. Bitno je da unose voće koje baš i ne vole.

Devica

Devica će dati sve od sebe da izgleda lepo i da je krasi vitka linija. Ako treba gladovanje- gladovaće. Ona ne bira sredstvo da dođe do lepote koja jos daje osećaj sigurnosti. Međutim, to nije pravi pristup. Kada Devica nabaci koji kilogram viška treba da krene aktivno da se bavi sportom. Oni vole moderan vid treninga u teretanama, pa ga trebaju priuštiti. Kuvana hrana sa više povrća i manje mesa je idealan izbor.

Vaga

Vaga neguje kult obroka, pa joj je strašno bitno da sve bude lepo postavljeno i da se jede u mirnoj i prijatnoj atmosveri. Za nju je obrok ritual i više od toga, a ne način da se obezbedi energija. Zbog toga Vage uglavnom nisu sklone brzoj hrani, ali nije nemoguće da im se dogodi neki kilogram viška. Zdrava hrana za Vagu je kinseska kuhinja, istočnjački začini, plodovi mora, ali kako morska tako i rečna riba.

Škorpija

Škorpija može delovati poprilično komplikovana po pitanju ishrane, ali suštinski ne mora biti takva. Ona ima neomiljeni hranu, koju neće pojesti ni za šta na svetu, ali svakako taj spisak namirnica nije predug. One obožavaju grickalice, pa je to jedan od razloga njihove gojaznosti. Kada žele da smršaju, one će biti ekstremno rigornozne prema sebi, ali i promišljene. Škorpije treba da izbegavaju masnu i začinjenu hranu.

Strelac

Strelčevi su često skloni brzoj hrani zbog čega je moguće da imaju problem sa viškom kilograma. Pripadnici ovog znaka često mogu biti i premršavi zbog čega je bitno da vode računa o ishrani, što često ne rade, pogotovu ukoliko nemaju nekog člana porodice koji će im zdravu hranu pripremati. Nema posebno dobre hrane za Strelca i jedinstvenog pravila. Treba da izbegavaju kafu ali i alkoholna pića.

Jarac

U principu uzdržani Jarac, nekada ne ume da se iskontroliše po pitanju njegove omiljene hrane. Oni su ljubitelji svega ukusnog i začinjenog. Ukoliko posle opuštanja ponovo želi da uđe u formu, Jarac definitivno ne treba da pravi selekciju hrane, već samo da vodi računa o količinama. Ukoliko mu se uskrati omiljena hrana u kojoj uživa, Jarac može da bude loše raspoložen, ali čak i jako nervozan.

Vodolija

Vodolije mogu naizgled delovati poprilično nezainteresovani za hranu, ali suštinski oni vole da jedu i uživaju u hrani. Oni retko kad preteruju u hrani i to je jedna od tajna njihove uglavnom vitke linije. Vodolije svoju ishranu treba da baziraju na povrću, mćečnim proizvodima, ali i mesu, koje im obezbeđuje neophodnu energiju. Njihov veliki porok mogu biti grickalice, slatkiši i sve sitnice koje se jedu „uz put“.

Ribe

Ribe vole da dobro pojedu i dobro da popiju. Oni uvek biraju začinjenu hranu, jaku hranu, sa puno ukusa ali i kalorija. Kada zbog posla Riba zaboravi na rekreaciju, sigurno joj se dogodi poneki kilogram viška, koji mora da reši i redukovanom ishranom, ali i smanjenim obrocima. One trebaju da primene pravilo da jedu što češće, ali pomanje. Njima omiljene slatkiše treba da zamene unošenjem slatkog i svežeg voća.

Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić © Astrosavet. Sva prava zadržana.

Pročitajte još Da li ste upali u sopstvenu paukovu mrežu?

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.