NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Tajna Simbolika u Rock & Roll-u više nije tajna!

Tajna Simbolika u Rock & Roll-u više nije tajna!

Tajna Simbolika u Rock and Roll muzici više nije tajna!

Michael Jakson & Lady Gaga

Michael Jakson & Lady Gaga

U poslednje vreme se sve više govori i piše o povezanosti rock muzike, pop zvezda kao što su Madonna i Lady Gaga, kao i teorije o smrti pod čudnim okolnostima Princea i Michael Jaksona.
Velikani rock muzike, Led Zeppelin je prva grupa koja je svoju povezanost sa ezoterijom i javno objavila predstavljanjem svog simbola ZoSo, koji je vremenom postao potpuno prepoznatljiv, čak je čest i kao motiv u tattoo umetnosti, tetovažama.
Svaki od simbola predstavlja po jednog člana Led Zepplina. Sa leva na desno: Jimmy Page, John Paul Jones, John Bonham i Robert Plant.
Izvor ZoSo simbola više nije misterija, ali značenje je još uvek predmet diskusija.
Poreklo vodi iz Ars Magica Arteficii ( 1557 ) Gerolama Cardana, gde je je identifikovan kao sigil i sastoji od zodijačkih znakova.
Simbol se koristi za predstavljanje planete Saturn u svrhu magije. Jarac je znak kojim vlada Saturn, a Z – kao simbol je prepoznatljiv kao zajednički astrološki znak za Saturn.
Simbol se pojavljuje i u filmu “The song remains the same” pri pojavljivanju stranca tj. Hermita VIIII Tarot karte sa dub

Le Hermit

Le Hermit

okim značenjem.
Ovaj deo simbola je takođe upadljivo podseća na simbol iz knjige “Equinox” Aleistera Crowleya koji se u celini koristi za oblikovanje magičnih talismana.
Page nikada nije javno otkrio njegovo značenje. Njegovo interesovanje za Aleistera Crowleya naširoko je poznato. Sam Page poseduje mnoge od Krowleyjevih originalnih rukopisa, uključujući i kuću na jezeru Loh Nes. John Paul Jones nosi simbol preuzet iz knjige Runa, ona simbolizuje osobu sa poverenjem i kompetentnost a po nekima “onoga koji je došao da istera zle duhove”. Johna Bonhama predstavlja simbol tri isprepletana prstena, predstavlja trojstvo majke, oca i deteta. On takođe može da simbolizuje snimak iz vazduha na bubnjeve. Ima priča da je to simbol Ballantine piva, koje Bonzo obožavao pa je da pozajmio ovaj.
Simbol za Roberta Planta je pe

Rock and Roll

Rock and Roll

ro koji po egipatskoj boginji Masat , predstavlja istinu, pravdu, pravičnost i pisanje, a zaokružen neprekinut krug predstavlja život.
Prema egipatskoj mitologiji, Anubis, bog presude i smrti, će uzeti srca onih koji su umrli i staviti ga na vagu sa perom od Masat.
Ako srce prevagne, bude teže od pera, duša će otići u pakao, ali sa druge strane, ako je srce bilo lakše od pera, duša će ići na nebo.

Autor Teksta. Tarot Tumač. Sanja Grubač © Sva prava zadržana.

Pročitaj još tekstova Sanje Grubač Sanja Grubač

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.