NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Reiki! Pojam, potreba, prednost?

Reiki! Pojam, potreba, prednost?

Pojam Reiki znači kosmička energija, nebeska. To je ona životna energija koja nas održava  vitalnim na planeti. Život je naprosto neprestana razmena energije. Svaki sistem neprestano razmenjuje energiju sa svojom okolinom.

Naziv Reiki na japanskom jeziku upućuje na univerzalnu  životnu energiju koja se danas upotrebljava u različitim značenjima. Reiki je ime za univerzalnu životnu energiju koja teče oko nas i u nama. Reiki označava sposobnost kanalisanja univerzalne životne energije, a Reikijem takođe nazivamo i oblik i metodu prenošenja i primene ove sposobnosti. Sposobnost aktiviranja univerzalne životne energije pobuđuje učitelj Reikija takozvanom inicijacijom.

Reiki budi i jača sve ono što već postoji kao osnova. Reiki nam otvara vrata ka našim nadarenostima. Tako nekoga može učiniti isceliteljem, a nekog drugog odvesti na put meditacije, otvara nove stvaralačke horizonte onima koji kreativno rade.

Reiki znači ravnotežu. On deluje na svim nivoima: fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom. Reiki daje energiju i leči telo. Studije kažu da ubrzava lečenje rana, snižava krvni pritisak, smanjuje stres i umanjuje ili uklanja bol.

Za prenošenje (inicijaciju) Reikija primalac ne mora ništa da učini, jedino treba biti iznutra otvoren i mirno sedeti. Prenošenje, usklađivanje, inicijacija, bez obzira na to kako se ovaj postupak nazivao u različitim Reiki krugovima, događa se jednostavno dok učitelj Reikija izvodi određeni proces.

Osoba kojoj se radi tretman legne na ledja, ruke su pored tela, zatvori oči. Tretman traje 40 minuta.

Terapeut postavlja svoje ruke po nekoliko minuta na različite delove tela osobe kojoj radi tretman. Prilikom tretmana možete osetiti prijatnu toplinu, pulsacije, ponekad vrlo blago peckanje i duboko opuštanje.

Moguće je da osetite nešto poput radosti, ljubavi i mira. Isto tako, možda će potpuno neočekivano isplivati neka potisnuta emocija koja će dovesti do emotivnog pražnjenja, nakon kojeg ćete se osećati spokojnije i sagledati stvari zrelije i sa distance.

Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić. © Astrosavet. Sva prava zadržana.

Pročitaj još Pronalaženje tačke ravnoteže!

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.