NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Astro misterije: Planetarne kletve i patnja koju šire!

Astro misterije: Planetarne kletve i patnja koju šire!

Astro misterije: Planetarne kletve i patnja koju donose!

Onda kada smo spremni da prekršimo neke osnovne postulate na na kojima čitav kosmos počiva, možemo očekivati da planete, koje se mogu posmatrati i kao božanstva, bacaju kletvu na nas, a takva kletva se može preneti i u naredni život.

Ukoliko u horoskopu imate planetu koja je pod kletvom, to znači da nosite neki dug iz prethodnog života. U ovom slučaju, ne radi se o grehu koji je počinio neki od vaših predaka, već o grehu koji dolazi direktno od planete, odnosno božanstva.

Ovaj pojam „Planetarne kletve“ nije poznat u zapadnoj Astrologiji, njega prepoznaje samo istočna Astrologija, ali i pored toga postoji jasan način da se ustanovi da li u nečijem Natalu postoji planeta koja je pod kletvom. Ukoliko postoji planeta pod kletvom, ona određenog pojedinca može značajno usporiti na putu progresa ili totalo onemogućiti progres i napredak, a naročito u onim oblastima života za koje je ta odrđena planeta i zadužena. Takvo stanje planete pod kletvom može da traje sve dok određeni pojedinac ne iznađe adekvatan način da se oslovodi duga koji nosi.

Primer:

Ukoliko je pod kletvom Mesec, onda se kletva odnosi na ono čime Mesec upravlja (majka, porodica, emocije, psiha, trudnoća odnosno potomstvo)

Ukoliko je pod kletvom Sunce, onda se to odnosi na sve ono čime sunce upravlja (otac, mož, poslovni status, položaj u društvu)

Ukoliko je pod kletvom Jupiter, onda se to odnosi na ono čime Jupiter upravlja (novac, uspeh, moć, opšta sreća i osećaj zadovoljstva)

Težina same kletve

Činjenica jeste da popstoje horoskopi u kojima ni jedna planete nije pod kletvom. Međutim, kada postoji neka planeta koja je pod kletvom, procenjuje se težina same kletve. Ona može biti mala, srednja ili velika. Prirodno, manja kletva kraće traje, manifestuje se samo u određenom (opet kraćem) delu života, i njene posledice nisu toliko strašne, niti velike. Dok, druge dve kletve umeju biti veoma nezgodne, i naročito mogu ostavljati jake posledice, čak i kada prođu.

Natalna karta krije u sebi sve ove informacije. Samo izuzetno vešt Astrolog, sa dosta iskustva, može da shvati koja je planeta pod kletvom. Uz to, potrebno je da je Astrolog učenik istočne škole Astrologije, ili zapadne škole, ali da dovoljno ceni istočnjačka tumačenja, da bi uopšte ovu ideju dozvolio kao mogućnost.

Ono što svakog Astrologa uopšte natera da pomisli da je neka planeta pod kletvom, je zapravo to što može da se dogodi da se jedan te isti problem, hronično pojavljuje kod neke osobe. Čak se nekada i prividno reši, da bi se nakon određenog vremena ponovo pojavio u istom, sličnom, a neretko i još gorem obliku. Često Astrolog postavlja sumnju na planetu pod kletvom, iz razgovora sa osobom čiji natal tumači, pa njegove reči navedu Astrologa da se udubi u direktnije i posebno „češljanje“ natala.

Veoma je bitno da se kletva ustanovi blagovremeno. Jer što se pre ustanovi koja je planeta pod kletvom, tim je lakše postići da se posledice takve kletve ublaže, jer što se više čeka, kletva se sve teže skida, a neretko može da se dogodi da to bude proces koji traje i godinama. Planetarna kletva po tumačenju nekih Astrologa može da bude posledica i karmičkih dugova koje neka određena osoba ima. Međutim, ukoliko se sve shvati onako, kako to i treba da se shvati, celom procesu se pristupi ozbiljno, a određena osoba bude spremna da posluša savete svog Astrologa, posledice planete pod kletvom se mogu sanirati, nekada izbeći ili maksimalno ublažiti. Za to je neophodno da osoba posluša savete svog Astrologa, ali i da uloži maksimalan napor kako bi neke stvari u svom životu preokrenula i izbegla posledice. Borba za skidanje određene planetarne kletve može biti duga i naporna za pojedinca, ali volja i trud, uvek budu nagrađeni, pa se može reći da skoro da nije zabeležen slučaj da se neko potrudio da skine planetarnu kletvu, bez obzira na njenu težinu, a da u tome nije uspeo.

 

Autor Teksta. Astrolog. Katarina Anđelić © Sva prava zadržana.

Pročitaj još Verujete li u sudbinu?

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.