NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Ciganske Tarot Karte !

Ciganske Tarot Karte !

Tačno poreklo ciganskih karata se još uvek ne zna, ali one se koriste isključivo za prtarot-991041_960_720oricanje sudbine, zato ih često nazivaju i SUDBINSKE KARTE. Ukupno postoji 36 karata i više načina otvaranja. Upoređujući karte Madam Lenormand koje sam nedavno predstavila, stiče se utisak da su Ciganske karte zapravo neka vrsta kopija Madame Lenormand karata.
Ciganske karte je na tržište plasirala firma Piatnik 1920.g. Cilj je bio ponuditi karte za proricanje koje su dizajnirane za visoko društvo, posebno za ženski deo populacije onog vremena. I tako su Gypsy karte dobile ulaznicu u svet divininacije. Moglo bi se reći kako je sve počelo sa francuskom Madam Lenormand vidovitom damom, koja je rođena 1772g.

magician-1830244_960_720

Postojao je trend metoda i različitih špilova za divinaciju, a svima je polazište i osnova bio špil igraćih karata, 32-karte čiji sadržaj je: kraljevi, kraljice, paževi, desetke, devetke, osmice. Na kraju, redukcijom i brojnim izmenama broj karata je proširen i na druga područja za proricanje, povećan na 34, a zatim na 36 i kasnije i na 48 i 52. Napravljene su karte bez ikakvih oznaka i brojeva, bez etikete, samo slike scena iz svakodnevnog života, kao i kod Lenormand karata. Gypsy karte su jedna od najlepših varijacija na temu, čiste i i jednostavne.
Nije slučajno da su postale jedan od najprodavanijih špilova. Gypsy karte su zbog njihove izuzetno jednostavne simbolike, vrlo omiljene. Čini se da su tako jednostavne kao da govore same za sebe.

 

U svoj toj jednostavnosti, je ipak skriveno znanje koje se otvaralo u intuiciji mnogim nadarenim tumačima. Upravo ta jednostavnost nas ne sme dovesti u zabludu, jer znanje koje je uklopljeno u njih je potpuno, ali ako nema stvarne intuicije, tumačenja mogu biti prizemna, polovična i često nekorisna, pa čak i štetna. Prema tome, sa kartama s poštovanjem i s najvećom ozbiljnošću. One govore mnogo, mnogo više nego što se na prvi pogled čini. Treba ih slušati, poštovati i učiti od njih.priestess-1722370_960_720

Gypsy karte su se razvile uporedo s Tarotom i proširile se duž Azije i Evrope, a sve se razmahalo kada se proširilo korišćenje papira. Na Gypsy kartama nema okultnih simbola, astrologije i starih znanja tako da Tarot koriste aristokrate, a svakodnevno u upotrebi su Ciganske Karte.

Čak i u modernim vremenima, njihov ugled je manji od ugleda Tarota, ali mi smo tu nepravedni. Sve to stvarno zavisi o onima koji rade sa njima, od veze intuicije tumača sa bilo kojim špilom. Predrasude su suvišne, jer se svaki špil može u neznanju i nepažnji zloupotrebiti.

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


Autor

Sanja je pre svega vrhunski Tarot Tumač sa ogromnim iskustvom, želi svakome da pomogne. Njeni saveti su dragoceni, pogotovo ako su u pitanju osetljive teme i sa njom mozete popričati u potpunoj tajnosti. Sanja koristi klasične, prave tarot špilove kao što su Marseljski Tarot, Thoth Tarot, i primenjuje astrološko znanje u Tarot kartama. Koristi posebne tehnike numerologije i može vam reći koji su vaši sretni povoljni periodi kao I koje kristale da koristite za razne namene. Na primer: kristali za podizanje zaštite, za iniciranje ljubavi I pogotovo je dobra za poslovne I ljubavne prognoze kao I pitanja o nekretninama. Sve što budete pričali sa Sanjom ostaće tajna zauvek. Tumačenjem Tarota se bavi od svoje mladosti, ali to nije delila sa mnogo ljudi, sve do pre nekoliko godina kada je počela da pruža profesionalno čitanje putem ličnih konsultacija. Postavljanje pitanja Tarotu može da vam pomogne da stupite u kontakt sa svojom intuicijom, i postane vaš najbolji vodič kad je u pitanju donošenje teške odluke. Ponekad, karte vam mogu reći ono što vec znate, ali niste spremni da priznate sebi, ili će vam reći ono što niste mogli da saznate... Ponekad će prepoznati vaše strasti, ili vas suočiti sa njima, ponekad vas blago ohrabre u ljubavi i emocijama, ponekad vas podsete da ste na pravom putu u pronalaženju svojih velikih ljubavi. Tarot karte se uvek drže sebe, svoje priče, čvrsto i nepokolebljivo, (čak i ako nam je to ponekad čudno, neprihvatljivo ili ne vidimo njihovo značenje). A za Sanju je privilegija sto je u mogucnosti da od njih zatrazi za vas savet, i da radi sa Tarotom.

NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.