NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Astro nostalgija – ovi znaci konstantno žive u prošlosti!

Astro nostalgija – ovi znaci konstantno žive u prošlosti!

Nostalgija – osećaj koji svakog obuzme s vremena na vreme. Kada smo nostalgični, uglavnom se sa setom sećamo vremena kada nam je bilo lepo. Ovakva vrsta žala za prošlošću i onim lepim vremenima koja su nekada postojala, može da bude pozitivna, ako je umerena. Međutim, preterivanje u ovom smislu, može dovesti do frustracije i nadasve gubitka optimizma, kada čovek poptupuno iracionalno počinje da veruje da se zbog toga što je sve lepo prošlo, ništa lepo dogoditi neće. Evo koji su horoskopski znaci najviše u tom riziku.

 

Rak

Rak je zaista znak koji je po prirodi tugaljiv, pa zato onda kada mu se dogodi nešto lepo, on to stalno pamti i pominje. Kada vreme prođe i kada se situacija promeni, pa mu bude dosta lošije nego što je bilo, Rak sve svoje snage usmeri ka sećanjima, nostalgiji, u nadi da će mu to sećanje doneti nešto dobro. Međutim, istina je sasvim drugačija i sećanje obično ne donosi išta što je naročito dobro, već samo produžuje agoniju koja ume da traje i traje, tako da ispadne da oni zaista žive u prošlosti. Tek onda kada velika većina ili skoro svi prijatelji počnu da im direktno ukazuju na to da su počeli da žive život u prošlosti, oni možda počinju da shvate da su preterali sve mere i granice i da to trebaju da promene. Tada se potrude da promene, ali veoma retko uspeju da se u potpunosti liše nostalgične tendencije.

Vodolija

Vodolija sve svoje projekcije budućnosti generalno vezuje za prošlost. Ako u nekoj oblasti nije doživela iskustvo, Vodolija skoro da neće umeti ni da pretpostavi šta joj se može dogoditi u budućnosti. Prema tome se može reći da je ovaj znak generalno nostalgičan tip. Takođe, lepe događaje u sadašnjosti, nikako ne ume da vrednuje kao one lepe koje su postojale u prošlosti. Nekako smatra da je sve ono što je prošlo bilo toliko lepo i da neće moći da se ni izbliza povrati kao što je to nekada bio slučaj. Osim što nostalgijom totalno postaju pesimistični, oni gube osećaj za sve ono lepo što im se trenutno dešava, što ih okružuje i što se dešava. Tek kada su emotivno srećni i zadovoljni uspevaju da dođu do toga da se „okanu“ nostalgije, da o istoj ne razmišljaju i da se u potpunosti posvete budućnosti.

Ribe

Ribama nostalgija može da bude parametar kojim određuju odnosno vrednuju dešavanja u sadašnjosti. Ako je po njihovoj proceni ono što je nekada bilo u poslu, ljubavi, porodičnom životu, bilo mnogo bolje, nego ono što imaju danas, oni padaju u apatiju kroz nostalgiju, stvarajući direktnu težnju da se dođe do toga da sve bude kao nekada. Iako njihova sreća nije u tome da bude isto kao što je bilo, već da bude bolje ili naprosto drugačije nego što je to bilo, oni često nisu u stanju da to tako vise i procene na isti način. Nostalgija koju mogu osećati može totalno ubiti njihovu generalno veselu prirodu i doneti im jedan trend po kome oni zaista mogu da ostanu bezidejni i da samo gledaju kako da ono što je nekada bilo, vrate na dnevni red, iako to nije, niti treba da bude njihov primarni cilj.

 

Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić © Astrosavet. Sva prava zadržana.

Pročitaj još Opraštanje prevare; Ovih pet znakova mogu oprostiti prevaru!

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.