NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Nomen est omen. – Ime je znak!

Nomen est omen. – Ime je znak!

Imena nisu slučajna i nisu davana slučajno.

Drevni narodi Egipćani, Kinezi, Jevreji poklanjali su veliku pažnju imenima. Egipćanima je IME značilo daleko više od običnog znaka raspoznavanja, Indusi su smatrali da je ime karakteristika svake individualne pojave, Kinezi su vezivali pojedinačna slova imena sa mantrama, Jevreji su u svojim kabalističkim spisima isticali da su 22 slova hebrejskog alfabetskog reda osnova svih stvari i praslike različitih stanja svesti.

Medju drevnim Keltima IMENA je uvek birao druid (svešteno lice). Verovalo se da natus kroz ime ispoljava odredjene karakterne crte, kao i da donosi sreću. Svako slovo ima svoju odgovrajući boju sa odnosnim oscilacijama, pri čemu talasi imaju odnosne talasne dužine, svaka boja uslovljava odgovarajuće svojstvo čoveka, a preovladavajuća boja u imenu ukazuje na glavne osobine čoveka.
Osim toga svako slovo nosi i odredjeni broj i samim tim i karakteristike istog.

Najbrojnija u grupi imena koja imaju znacenje “mio” – Miodrag, Milan, Milun, Milutin, Milija, Milica, Milena, Milunka, Milovan…

Imena koja imaju značenje “drag”: Dragan, Dragutin, Dragiša, Dragoljub, Dragana, Dragica….
Imena koja u sebi nose “radost”: Radoslav, Radovan, Rada, Radmila, Radica…
Imena značenja “stati”: Stojan, Stojanka, Stana, Stanko…
Najčešće ime koje se davalo sa namerom da zaštiti nosi u sebi osnovu “vuk”: Vukašin, Vukoslav, Vukadin, Vule, Vukosava, Vukica… Stari Sloveni su verovali da ovo ime ima magijsko značenje pa je najčešće davano u porodicama gde su vladale smrtne bolesti.
Strahinja je takodje ime za koje se verovalo da ima magijsko značenje koren je od reči “strah” i verovalo se da će ova reč zastrašiti bolesti i neprijatelje.
Imena koja u sebi nose “duša”: Dušanka, Dušan, Dušica.

Autor Teksta. Astrolog. Katarina Anđelić © Astrosavet. Sva prava zadržana.

Pročitaj još Kako horoskopski znaci preteruju?

 

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.