NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Nežnost i sigurnost – by Jovana Lučić-Gajić

Nežnost i sigurnost – by Jovana Lučić-Gajić

Venera je druga planeta u Sunčevom sistemu. Kao oličenje rimske boginje ljubavi (po kojoj je dobila i ime), blistavo sija na nebu, pa predstavlja i “treće svetlo telo”. U narodu je poznata kao Zornjača, Večernjača ili zvezda Danica. Posle Sunca i Meseca, to je najsjajniji planetarni objekat na nebu.
U Vavilonu, planetu Veneru su izdvajali od ostalih planeta i obožavali je kao člana trojstva (Veneru, Mesec i Sunce). Ne tako davno, u Polineziji su Zornjači – Veneri, prinosili žrtve. U rimskim kolonijama nazivana je Lux divina (božanska svetlost).
Astrološki posmatrano Venera simbolizuje sestre, devojke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu, vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, težnju za brakom, hranu, slatkiše, šećer, kružne predmete, kolo. Osobe sa naglašenom Venerom u horoskopu sa nadarene za osmeh, zadovoljstvo, ljubavne odnose i sl.
U odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. 

William Lilly o Veneri kaže:
“Kada je dobro postavljena: tada significira tihu i mirnu osobu, koja nije sklona svadjama, prepirkama, bučnim raspravama, nije potkupljiva, već dobrih manira, privlačna i ljubazna. U svom ponašanju ima nečeg veselog i ljupkog, lepo se izražava, slatkorečiva, ako je i sklona nekom poroku pre će popiti malo više nego da bude proždrljiva. Lako se uplete u ljubavne veze; revnosna, muzikalna, uživalac dobrih zabava, maskenbala, pozorišta kao i okrepljujućih kupki; ipak ni u sta ne sumnja pa je lakoverna i naivna, ne voli da radi – posebno ne teže poslove; održava svoja prijateljstva, razdragana je, čedna, ali se često desi da bude ljubomorna bez nekog posebnog razloga. 
Kada je loše postavljena: tada je buntovna, snob, celu sebe predaje raskalašnom življenju i lošem, razvratnom društvu; podatna je, ni šta ne ide u prilog njenoj reputaciji, žudi za nedozvoljenim vezama, amoralnim, incestoidnim, često daje preljubnika-cu koji idu ¨sa cveta na cvet¨ . Nema vere, nema ugleda, nema časti; troši svoja dobra u kafanama, javnim kućama… Privlači lenje, beskrupulozne, bludne ljude; ne brine o svakodnevnim životnim stvarima, niti o bilo čemu svetom i religijskom, već je više ateista…”

Astrološki posmatrano Venera i Mars simbolički predstavljaju komplementarni par. Mars predstavlja impuls, strasti, želju, ambiciju i usmerenje; kao i sposobnost spontanog izražavanja istih. Venera, s druge strane, simbolizuje nagon za primanjem, davanjem, balansiranjem i odgovorom na nadražaje koji dolaze spolja.
Venera će, dalje, kod oba pola, simbolizovati i sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. Venerom prepoznajete, Venerom vas prepoznaju.
Pogledajte u kom znaku, u kojoj kući, pod kojim aspektom je postavljena Venera i imaćete jasnu sliku toga šta volite, šta tražite, šta vas raduje i šta je za vas lepo.  

Danas je tranzitna Venera konačno napustila kardinalni znak Ovna i preselila se u fiksni zemljani znak Bika, gde će se zadržati do 05.jula 2017.godine.

Šta predstavlja Venera u znaku Bika u natalnoj karti?

Prvi poljubac u proleće? Nepopravljiv hedonizam, ležernost i prikrivenu senzualnost? Potrebu za hranom, udobnom odećom, ogrlicama, naušnicama, zagrljajima? leškarenje i uživanje na odmoru? uživanjima bez većeg truda?
Veneri u Biku je neophodna sigurnost i stabilnost. Kada bira drugarice, Venera u Biku bira devojke sa kojima ima “isti” muzički ukus, voli istu hranu, slično živi i slično se oblači. Muškarac sa Venerom u Biku je pravi magnet za žene. Pouzdan, topao, prijateljski raspoložen i jednostavan. No, ovaj muškarac ne voli da troši previše ni na koga osim na sebe, a žena sa ovom pozicijom Venere, gotovo uvek teži malim slatkim poklončićima, i deli svoje račune sa voljenom osobom.
I jedni i drugi su veoma senzualna i taktilna bića. Miris kojim ćete ih privući, uredne ruke i stopala, topli zagrljaj, duga udvaranja, sigurnost koju im nudite, pa i dugi poljupci, kao i aktivan seksualni život su stvari bez kojih jednoj Veneri u Biku ne možete za “zatresete” tlo pod nogama.
Da čekaće ova Venera u Biku da ostvari romansu i kad je dočeka, biće u vezi, odnosu ili romansi mesecima, godinama… I kada ide, i kada ne ide, biće u vezi. Jer ova Venera ne napušta lako sigurnost, ne napušta lako planove.

Najčešće upravo ljude sa ovom pozicijom Venere možete da vidite i sa osobom koja baš “i nije stvorena za njih”, ali ova Venera ne rizikuje, jer zna šta gubi, a ne zna šta dobija.
Ova pozicija Venere uopšte ne oslikava žene koje jure za novcem ili pozicijom koju bi partner pružio, šta više. Ovo su devojke koje “rastu” iz najranijih godina sa “njihovim dečkom”, preživljavaju školovanja, studiranja, prva zaposlenja, šetaju po parku, drže se za ruke, grade sporo odnos i planiraju daleku budućnost.
“Ovo je naivka pitome prirode, spremna za svaki kompromis zarad očuvanja mira”.

Venera u Biku ne traži materijalno, ona traži sigurno i nežno. Veneru u Biku voljena osoba dobija cvetom, čokoladom, pažnjom. A otera je od sebe jednostavnim “ovo sam ja platio/la, ja tebe hranim, ja tebe izdržavam…” ili “ima jedna baš baš slatka devojka/dečko”. E tada će Veneri u Biku pasti “roletna na oči”, i zapamtićete je, verujte mi na reč. Pre ili kasnije. I kada odlazi, Venera u Biku odlazi sporo.

Tranzitna Venera u fiksnom zemljanom znaku će narednih dana, staviti akcent na svaki vidi sigurnosti, kako materijalne, tako i emocionalne. Ovo se naravno neće samo odnositi na ljubavne odnose, nego uopšteno na svaki vid zbližavanja.
A novih i brzopletih zbližavanja sa ovom Venerom baš i nema.   Manje spontanosti, više sigurnosti.
Potreba za dodirivanjem, kozmetičarima, kupovina parfema, cipela sada kreće.
Neumerenost u hrani i trošku takodje. Recimo udjete sami u restoran i “gladne oči” naruče dve porcije, koje naravno ne možemo da pojedemo. Ili se rasplinete i poželite da kupite nešto sto je zaista skupo, a objektivno vam baš i ne treba.
Ipak, kako smo sa Venerom u Ovnu rasipali novac, tako ćemo sa ovim tranzitom kroz znak Bika, stisnuti svoj novčanik, pa malo i čekati da ga drugi otvore za nas.

Čulnost i preterivanje u ljubavnom životu će biti naglašeni takodje. Ljubomora, posesivnost kod partnera su takodje sada u prvom planu. Inaćenje, lenjost, tvrdoglavost i sporost mogli bi da ugroze ljubavni odnos koji samo što nije počeo. Materijalno, nežnost i sigurnost će biti ključna u bilo kojoj vrsti selekciji partnera.

Pa srećno,
Jovana Lučić Gajić

Pročitaj još tekstova istog autora Jovana Lučić Gajić

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.