NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Litha (početak leta)  I Letnji Solsticij

Litha (početak leta) I Letnji Solsticij

SREĆAN VAM PRVI DAN LETA 2017 Letnja ravnodnevnica

Danas je Letnji Solsticij, takođe poznat kao Litha (početak leta) i najduži dan u godini. Astrološki gledano ovo je dan kada Sunce ulazi u znak Raka.
Ovaj dan se slavi od davnina.
Astronomski gledano Letnji Solsticij je trenutak kada Sunce dostiže svoj vrhunac ili Zenit na severnoj hemisferi neba i čini se da stoji na trenutak (reč potiče od latinske solsticij reči koja znači i dalje stoji).
Dakle, ovaj praznik je uvek predstavljao i slavili punu potenciju Sunca i sve što je povezano sa njim – vitalnost, dobro zdravlje, visoku životnu energiju i radost.


Muški principi i energija, kao što su hrabrost, inicijativa, samopouzdanje i sposobnost postizanja su posebno izraženi i slave se na ovaj dan.
Iako je muška energija u fokusu danas, ako se objedini sa ženskim principom kreativnosti, vodi vas do ispunjenja želja, obilja i prosperiteta.
U mnogim starim tradicijama je bio običaj da se pale ogromne lomače na brdima i poljima u cilju jačanja energije koju nam daruje Sunce.
Vatra kao element je od velikog značaja za ovaj praznik jer je odavnina poznato da je ona jedan od najmoćnijih načina prečišćavanja i zaštitni elemenat.
Dakle, veoma je preporučljivo danas zapaliti “malu vatru” u kući, odnosno neku žutu, belu, crvenu ili narandžastu sveću i ostaviti je sama da sagori do kraja (pogotovo ako je oblačno ili pada kiša na ovaj dan).
Takođe je dobro da ukrasiti svoj dom simbolično nekim detaljima koji podsećaju na Sunce (žutim cvetovima, zlatnim ili sjajnim detaljima ….).
Smatra se da je najbolje vreme za prikupljanje lekovitog bilja, jer su njihova lekovita svojstva jaka na ovaj dan.
Bilje koje se prikuplja na ovaj dan je kantarion, kamilica, neven, ruzmarin kao i mnoge druge biljke kojima vlada Sunce.
Ovo je zapravo sjajna prilika za prizivanje ljubavi i sreće, prilika da se privuče Svetlost i sačuva u nama samima do sledećeg zimskog solsticija i simboličkog preporoda.

Autor Teksta. Tarot Tumač Sanja Grubač © Astrosavet, Sva prava zadržana.

Pročitaj još tekstova istog autora Sanja Grubač

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


Autor

Sanja je pre svega vrhunski Tarot Tumač sa ogromnim iskustvom, želi svakome da pomogne. Njeni saveti su dragoceni, pogotovo ako su u pitanju osetljive teme i sa njom mozete popričati u potpunoj tajnosti. Sanja koristi klasične, prave tarot špilove kao što su Marseljski Tarot, Thoth Tarot, i primenjuje astrološko znanje u Tarot kartama. Koristi posebne tehnike numerologije i može vam reći koji su vaši sretni povoljni periodi kao I koje kristale da koristite za razne namene. Na primer: kristali za podizanje zaštite, za iniciranje ljubavi I pogotovo je dobra za poslovne I ljubavne prognoze kao I pitanja o nekretninama. Sve što budete pričali sa Sanjom ostaće tajna zauvek. Tumačenjem Tarota se bavi od svoje mladosti, ali to nije delila sa mnogo ljudi, sve do pre nekoliko godina kada je počela da pruža profesionalno čitanje putem ličnih konsultacija. Postavljanje pitanja Tarotu može da vam pomogne da stupite u kontakt sa svojom intuicijom, i postane vaš najbolji vodič kad je u pitanju donošenje teške odluke. Ponekad, karte vam mogu reći ono što vec znate, ali niste spremni da priznate sebi, ili će vam reći ono što niste mogli da saznate... Ponekad će prepoznati vaše strasti, ili vas suočiti sa njima, ponekad vas blago ohrabre u ljubavi i emocijama, ponekad vas podsete da ste na pravom putu u pronalaženju svojih velikih ljubavi. Tarot karte se uvek drže sebe, svoje priče, čvrsto i nepokolebljivo, (čak i ako nam je to ponekad čudno, neprihvatljivo ili ne vidimo njihovo značenje). A za Sanju je privilegija sto je u mogucnosti da od njih zatrazi za vas savet, i da radi sa Tarotom.

NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.