NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Litha (početak leta)  I Letnji Solsticij

Litha (početak leta) I Letnji Solsticij

SREĆAN VAM PRVI DAN LETA 2017 Letnja ravnodnevnica

Danas je Letnji Solsticij, takođe poznat kao Litha (početak leta) i najduži dan u godini. Astrološki gledano ovo je dan kada Sunce ulazi u znak Raka.
Ovaj dan se slavi od davnina.
Astronomski gledano Letnji Solsticij je trenutak kada Sunce dostiže svoj vrhunac ili Zenit na severnoj hemisferi neba i čini se da stoji na trenutak (reč potiče od latinske solsticij reči koja znači i dalje stoji).
Dakle, ovaj praznik je uvek predstavljao i slavili punu potenciju Sunca i sve što je povezano sa njim – vitalnost, dobro zdravlje, visoku životnu energiju i radost.


Muški principi i energija, kao što su hrabrost, inicijativa, samopouzdanje i sposobnost postizanja su posebno izraženi i slave se na ovaj dan.
Iako je muška energija u fokusu danas, ako se objedini sa ženskim principom kreativnosti, vodi vas do ispunjenja želja, obilja i prosperiteta.
U mnogim starim tradicijama je bio običaj da se pale ogromne lomače na brdima i poljima u cilju jačanja energije koju nam daruje Sunce.
Vatra kao element je od velikog značaja za ovaj praznik jer je odavnina poznato da je ona jedan od najmoćnijih načina prečišćavanja i zaštitni elemenat.
Dakle, veoma je preporučljivo danas zapaliti “malu vatru” u kući, odnosno neku žutu, belu, crvenu ili narandžastu sveću i ostaviti je sama da sagori do kraja (pogotovo ako je oblačno ili pada kiša na ovaj dan).
Takođe je dobro da ukrasiti svoj dom simbolično nekim detaljima koji podsećaju na Sunce (žutim cvetovima, zlatnim ili sjajnim detaljima ….).
Smatra se da je najbolje vreme za prikupljanje lekovitog bilja, jer su njihova lekovita svojstva jaka na ovaj dan.
Bilje koje se prikuplja na ovaj dan je kantarion, kamilica, neven, ruzmarin kao i mnoge druge biljke kojima vlada Sunce.
Ovo je zapravo sjajna prilika za prizivanje ljubavi i sreće, prilika da se privuče Svetlost i sačuva u nama samima do sledećeg zimskog solsticija i simboličkog preporoda.

Autor Teksta. Tarot Tumač Sanja Grubač © Astrosavet, Sva prava zadržana.

Pročitaj još tekstova istog autora Sanja Grubač

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.