NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Krunska čakra – čakra večnosti !

Krunska čakra – čakra večnosti !

Njena boja je ljubičasta koja bledi prema beloj dok se udaljuje od tela. Belo kao izvor čiste svetlosti (kombinacija svih ostalih boja) izliva se napolje i naviše prema svemiru, i sliva unutra i naniže iz kosmosa natrag u krunu. Element krunske čakre je misao, a simbolizuje je zmija. Nalazi se na centralnom delu vrha glave i kontroliše mozak, telo i psihu. Kroz nju se uspostavlja veza sa višom svesti, a konačno i sa izvorom božanskog. Na fiziološkom nivou, blokade se manifestuju kroz nesposobnost da se uzdignemo iznad ovozemaljskih problema i kroz osećanje otuđenosti od sveta. U tim slučajevima uputno je potražiti savet Tarot tumača.

Ukoliko se osećate bezvoljno, ako vam sve deluje beznadežno, ukoliko smatrate da je vaš život došao do stadijuma da više nema nikakvog smisla, očigledno je da vam je neophodno čišćenje ove čakre. Čakra večnosti naprosto pokazuje stanje tela i duha i njihovu međusobnu interakciju. Ako se pojave simptomi poput ovih koje opisujemo, moguće je da sa njome nešto nije u najboljem mogućem redu. Glava čoveka je po tumačenju jedan od najvažnijih delova tela svakog čoveka i ona se tumači kao nešto što mora da ostane u izvesnom balansu. Unutar glave se nalazi mozak koji je zadužen za kontrolu tela. Dakle, ako sa vašom glavom nešto nije u najboljem mogućem redu, moguće je da će kompletno telo početi da otkazuje poslušnost ili da se menja na neki drugačiji način. Gojenje, može da bude direktan primer ovoga. Posebno ono gojenje za koje nemamo neko racionalno objašnjenje u realnosti. Dakle, niti jedemo više nego uobičajeno, niti se manje krećemo. Sa druge strane u našem organizmu se nije dogodio bilo kakav hormonski disbalans koji bi mogao da opravda takvu reakciju tela, ali reakcija se ipak događa. Pravo je vreme da porazmislite o svojoj duhovnosti, da kroz uvođenje meditacije, joge, tai-či-ja, ali i drugih spiritualnih metoda, pokušate da pročistite svoju krunsku čakru. Za nekoga će dovoljan nivo čišćenja biti i poseta nekom svetom hramu, manastiru, crkvi ili slično, a za nekoga će to biti moguće kroz šetnju u prirodi ili prostim, dužim, posmatranjem u nebo (zvezde). Motivišite sebe da se pokrenete, kako vaša krunska čakra uvek može funkcionisati u savršenom balansu odnosno ravnoteži.

Postoji mnogo teorija po kojima ova čakra definitivno može da bude nešto što nije podložno našem uticaju, već je ona, njeno delovanje, funkcionisanje i uticaj na nas, nešto što je zapisano pre nego što smo stvoreni, došli na svet. Drugačije rečeno, od ove čakre, na koju nemamo uticaja (navodno) zavisi i to kako ćemo živeti. Možda najpre rečeno, koliko će nam život prijatan biti, odnosno koliko ćemo se dobro osećati u svojoj koži. Međutim, empirijski je dokazano, da je čovek kroz razne tehnike pročišćavanja čakri, pa i ove čakre, uspeo da eleminiše njena negativna dejstva i da dovede do toga da ova čakra funkcioniše besprekorno i da određenom pojedincu donosi samo korist, pa samim tim i ove teorije padaju u vodu.

 

Autori teksta. Tarot Tumač Sanja Grubač i Astrolog Katarina Anđelić. © Sva prava zadržana.

Pročitaj još Morfička rezonanca; osećanja koja putuju svetom!

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.