NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Umete li da kažete: “izvini” ?!

Umete li da kažete: “izvini” ?!

 

Sposobnost da se izvini, je zaista jedna izuzetna osobina kod svake osobe. Ona u sebi pre svega sadrži jednu dozu preispitivanja koja služi tome da se podstakne samokritučnost. Osoba koja je sposobna da uvidi sopstvene greške, a i prizna ih javno, definitivno ima svest o sebi kao o biću koje može načiniti grešku. S neke druge strane, postoje i osobe koje nikada ne uvide svoju grešku, ali i one koju grešku uvide, ali jako teško priznaju, pa od njih izvinjenje retko kada dođe. Evo u koju grupu spada vaš znak:

 

Ovan

Ovan ima svest i savest i veoma često analizira sve svoje postupke. Uglavnom uveče, pred spavanje ili u neko drugu doba dana, kada ostane „sa sobom, nasamo“. Ovan lako shvati da je pogrešio, ali teško prizna grešku. Da li će se izviniti, zavisi od štete koju je nekom naneo, ali i od toga koliko mu je draga ta osoba.

Bik

Bik može da pogreši, i da svoju grešku jako dugo sprovodi u delo, budući da su u pitanju jako uporne osobe. Međutim, ako shvati da je zaista pogrešio i da treba da se izvini, on će to i učiniti. Pri tome će gledati da se izvini direktno osobi kojoj treba, a da tog momenta, ako je moguće javnost bude isključena.

Blizanci

Blizanci će se izvinjavati za kojekakve sitne greške koje mogu da naprave. Kada ozbiljno pogreše, na neku ozbiljnu temu, tada im se dogodi stanje panike u kome ne umeju da se snađu baš najbolje, zbog čega jednostavno ne dolaze lako na ideju da upute izvinjenje. Njih je zapravo strah da priznaju svoju grešku.

Rak

Rakovi mogu da pokrenu neke inicijative ka izvinjenju, jer kada shvate da su pogrešili, a to bude skoro uvek, jer su jako samokritični, naprosto ne mogu da imaju mira sami sa sobom dok grešku makar na neku način ne isprave. Ukoliko to nije moguće, sigurno će uputiti iskreno izvinjenje, ali često i pokajanje.

Lav

Lav je osoba koja ume da se prispituje i često ili skoro uvek shvati da je napravio grešku. Tada, počnu da razmišljaju o potencijalnom izvinjenju, ali u globalu, ne moraju da donesu odluku da ga i zaista upute. Njima priznanje greške teško pada i to će uraditi samo onda kada je u pitanju neko njima mnogo drag.

Devica

Device će se jako teško izviniti za bilo šta što su učinile, svesno ili nesvesno. Zapravo, Device jako retko dođu u situaciju da analiziraju svoje postupke, pa uglavnom shvate da su pogrešile i da trebaju da upute izvinjenje, onda kada im neko drugi, njima blizak, skrene pažnju, ali i tada se jako retko izvine.

Vaga

Vaga može da se izvini, ali tek onda kada iz sopstvene analize shvati da je jako pogrešila i da je nekome nanela direktnu štetu. Kao i u svemu, i u izvinjenju, Vaga će kalkulisati, pa će to učiniti, kako ne bi pokvarila odnose koje ima sa tom osobom, a možda i da bi anulirala potencijalni osvetnički rizik.

Škorpija

Škorpije su jako „teške“ na izvinjenu. One su osobe koje, kada isplaniraju da se izvine, moraju da naprave „visinske pripreme“ da bi se nešto u tom smislu dogodilo. One ne vole da se izvinjavaju. Nisu nesposobne da shvate svoju grešku, ali kada shvate da su možda pogrešili, tu situaciju neće analizirati detaljnije.

Strelac

Strelčevi jako lako mogu da shvate da su pogrešili, jer su u pitanju osobe sa velikim intelektualnim potencijalom, ali u globalu, nije im lako da izvinjenje upute. Oni će pažljivo analzirati celu situaciju, i „premeriti“ razloge za i protiv, pa će odlučiti da li će se izviniti, ali maksimalno oprezno i taktično.

Jarac

Jarčevima teško pada saznanje da su pogrešili. Nisu neanalitični, ali zbog neke percepcije sebe kao osobe koja nije sklona greškama, definitivno mogu da dođu do toga da se izvine onda kada im neko drugi skrene pažnju. Njima neće biti prijatno saznanje da je neko propatio ili pretrpeo štetu njihovom krivicom.

Vodolija

Vodolije jako pažljivo analiziraju sve svoje postupke i sa lakoćom uvide svoje greške. Ponekada odu u ekstrem, pa se izvinjavaju i kad treba i kad ne treba, pa nije potrebno da naprave krupniju grešku da bi se izvinili. Oni kroz izvinjenja rasterećuju svoju savest, koja ih opterećuje ako misle da su se ogrešili.

Ribe

Ribe zaista ne razmišljaju preterano o sopstvenim greškama, pa ih retko i uvide. I kada ih uvide, nisu naročito raspoloženi da se izvinjavaju, jer time narušavaju imidž pravičnosti u javnosti kakav stvaraju i žele da održe. Spremni su da se izvine samo za greške na porodičnom, prijateljstom i emotivnom planu.

 

Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić © Astrosavet. Sva prava zadržana.

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.