NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Penumbralna lunarna eklipsa 11.februara 2017.godine

Penumbralna lunarna eklipsa 11.februara 2017.godine

Penumbralna lunarna eklipsa 11.februara 2017.godine – Eclipse

“Mesec se pomrači kada uđe u Zemljinu senku. Ova senka ima konusni oblik pošto je Sunce mnogo veće od Zemlje. Duga je u proseku 1 367 650 kilometara, a na srednjoj razdaljini Meseca od Zemlje ima prečnik od oko 9 170 kilometara, što iznosi približno 1°24′. Pomračenje počinje ulaskom Meseca u Zemljinu polusenku. Iz polusenke Mesec ulazi u senku i to svojim levim krajem, okrenutim ka istoku. Tada se na Mesecu opaža senka Zemlje koja sve više raste, a Mesec dobija izgled srpa. Terminator pomračenja je luk kruga senke i razlikuje se od terminatora Mesečvih faza koji ima izgled poluelipse čija je velika osa jednaka prečniku Meseca. Ukupno pomračenje Meseca: delimično, totalno i nanovo delimično traje preko pet sati. Pri totalnom pomračenju deo Sunčeve svetlosti pada na Mesec. 19. marta 1848.godine, desilo se jedno toliko svetlo pomračenje da se verovalo kako do pomračenja nije ni došlo. 10. juna 1816. za vreme pomračenja Mesec se golim okom uopšte nije mogao videti jer je senka bila veoma tamna “.

11.02.2017.g oko 01h 32m po lokalnom računanju vremena za Beograd, Srbiju, dogodiće se Penumbralna Lunarna Eklipsa na 22º Lava 28′ koja će biti vidljiva sa teritorije Evrope, velikog dela Azije, Bliskog Istoka, Afrike i Severne Amerike.

Ovo pomračenje Meseca će se dogoditi u blizini fiksne zvezde Ras Elased Borealis i Pherkad. Ras Elased Borealis ima prirodu Saturna i Marsa, a Pherkad ima prirodu Saturna i Venere. Obe zvezde pojačavaju samodestrukciju, nezainteresovanost, lakomislenost i uzrokuje seriju problema koji dolaze nakon istih. Na istom stepenu se nalazi i sabijski simbol “Veliki vodenični točak”. U trenutku pomračenja, Mesec će biti u trigonu prema tranzitnom Saturnu i separacionom trigonu prema Uranu.

eclipseNa ličnom planu, ovu eklipsu će naročito osetiti rodjeni sa Suncem ili ascendentom u fiksnim znakovima kao i oni koji imaju Mesec u trećoj dekadi fiksnih znakova (Lav, Bik, Vodolija i Škorpija). 

Ova pozicija ukazuje na  značajnu tenziju i dinamiku o medjuljudskim odnosima na širem planu, kao i tenziju u vlasti i politici. Uloga žene u zajednici, kako na političkom, tako i na privatnom planu će biti izraženija. Primarni nagoni i potisnute emocije iz prethodnog perioda, dosegnuće vrhunac. Spontanost, nepostojanost, česte promene raspoloženja, pa i agresivnost, obeležiće naredne dane. Afektivno menjanje raspoloženja, doza dečijeg despotizma i sklonost da se reaguje smesta i bez razmišljanja može nas sad uvesti u problem. Narednih dana je moguća rušilačka ambicija, sujeta, neprimereni entuzijazam, hirovitost i brze i pogrešne odluke
eclipse
Treća dekada Lava je pod vladarstvom Marsa pa lunarna eklipsa u ovoj dekadi donosi probleme i neslaganja muškarcima, povrede glave i smrt značajnih vojskovodja ili poznatih muškaraca.

 

U mundanim karti, ova eklipsa utiče na narode, države i gradove koji imaju tradicionalnu povezanost sa znakom Lava. Deo Italije, deo Češke, deo Turske, deo Francuske, deo Engleska kao i deo Nemačke – mogu trpeti klimatske i druge vrste nepogoda.
Klima je narednih dana, na globalnom nivou: promenljiva, praćena rizikom od uragana na krajnjem severu i severo-zapadu. Mogući su snažniji potresi na poluostrvima i ostrvima na Istoku.  U velikom delu Evrope promenljivo, mogućnost obimnijih kisa, poplava i grada.

 Autor teksta. Profesor Astrologije. Jovana Lučić Gajić.

Pročitaj još tekstova istog autora Jovana Lučić Gajić

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.