NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
…A KAKO JE POČEO DA SE SLAVI DAN ZALJUBLJENIH?

…A KAKO JE POČEO DA SE SLAVI DAN ZALJUBLJENIH?

Sv.Valentin ,14.02 svake godine se slavi kao dan zaljubljenih.
A da li ste znali kada i kako je to počelo?
Evo ovako…
Po odluci Imperatora Klaudija, a znamo da su tada rimljani malo-malo pa ratovali,bio je zabranjen brak mladim ratnicima,jer su kao neoženjeni bili žešći ratnici i borci.
Naravno,devojke su bile nesrećne u ljubavi,jer im je ljubav i brak sa dotičnim ratnikom bio zabranjen, i obraćale su se Valentinu koji ih je tada tajno venčavao. Ali…uvek ima neko ali koje devojkama sreću kvari..Imperator doznaje šta Valentin radi,protivno njegovoj zabrani i donosi odluku da ga ubiju.
14.02.269 g. ubijaju Valentina i od tada pa do danas se slavi praznik zaljubljenih baš na taj dan,kao praznik plodnosti i institucije braka.
U pravoslavnom kalendaru na isti dan pada i Sv.Trifun,koji je živeo u III veku posle Hrista, poreklom iz jako siromašne porodice ali rodjen sa moći da leči i sceljuje ljude. U slavu na njegova dobra dela biva proglašen za sveca, a praznovanjem njegovog imena seljaci su štitili svoje useve od miševa,vrabaca i insekata, jer je Sv.Trifun imao ogromnu moć baš nad njima.

Slavite ljubav,svejedno koji kalendar poštujete…

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.