NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Da li svoje demone sami stvaramo?

Da li svoje demone sami stvaramo?

Da li svoje demone sami stvaramo?

Moguće je da demoni nisu ni bestelesne sile zla ni plod bolesnog uma, već da su pre natprirodna bića nižeg reda ili neupokojene duše umrlih koji su za života činili zlo. Demoni dosta liče na one nemirne duhove koji se prizivaju na seansama i koji tvrde da poseduju demonske moći. Možda su oni povod nekoj od srednjovekovnih priča o obožavanju đavola i koji su zazivali duše umrlih.
One su ih pohodile u jezivim demonskim formama, što je tačno onakva slika zla kakvu je crkva želela da raširi u narodu.
Mnogi od nas smatraju da đavo nije ništa drugo do personifikacija tamne strane naše ličnosti ili, kako bi to rekao K.G.Jung, da je đavo mitološki zlikovac koga mi iz straha odbijamo da prihvatimo i projektujemo.
Vikinzi su razmišljali na sličan način, što se vidi po njihovom Bogu i varalici Lokiju, koji je predstavljao neophodnu promenu i čija su zla tumačena kao manifestacije tamne strane ličnosti Bogova i Boginja koji su tako ispunjavali svoje skrivene i poštovanja manje dostojne želje.
Budisti veruju da mi naše demone sami stvaramo. Oni smatraju da u stanju koje nastupa posle smrti tela i koje se naziva “chonyid bardo”, pokojnik spontano stvara susrete sa silama dobra i zla, sa miroljubivim i ljutitim božanstvima.
Demoni, baš i kao milostivi Bogovi, postoje samo u našim mislima. Kada bismo shvatili da je pakao koji nas okružuje naših ruku delo, mogli bismo iz njega da pobegnemo u nirvanu-stanje kosmičkog blaženstva.

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.