NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Astromedicina

Astromedicina

OVAN

Ovan je prvi horokopski znak, njegov vladar je Mars, što znači da ovim znakom dominira velika energija.
Mars naizgled ovom horoskopskom znaku daje nepresušnu energiju čega nažalost rođeni u ovom znaku nisu svesni pa vrlo često umeju preceniti svoju snagu. Ovan kao prvi znak vlada glavom tako da šalje komande telu koje telo ne može da posluša i iz tog razloga dolazi do preopterećenja.
Ovnovi su svojeglavi, tvrdoglavi, hrabri, otvoreni i zbog svega toga podložni su situacijama u kojima najviše trpe glava, oči i zubi.
Najveći problem je što ih njihov vladar Mars navodi na akciju čak i kada je ona nepotrebna, a pošto preziru slabost teško ih je naterati da se smire čak i kada je to neophodno.
Zbog snage i siline Marsa podložni su groznicama, visokoj temperaturi, glavoboljama, migrenama, moždanim udarima, a mogu imati problema i sa pamćenjem.
Naravno, ako pronađu umerenost i nauše da se samodisciplinuju sve se može ublažiti.
Svakako treba da izbegavaju rasipanje životne energije i da se manu tvrdoglavosti a da razvijaju strpljenje i umerenost.

BIK

Bik je zemljani znak, melanholičan, ženski, jake volje i dubokih osećanja i njime vlada Venera.
Ima sposobnost da trpi i nije ga lako isprovocirati, ali ako se razbesni neće gledati ko se nalazi ispred njega. Teško prihvata savete drugih i ne menja lako svoje navike. Loša strana je što je istrajan čak i u stvarima koje mogu biti štetne i pogubne za njega.
Porodično okruženje je za njega jako važno, to nesumnjivo direktno dovodi u vezu sa njegovim zdravljem jer ima izuzetno osetljivu psihu i emotivno reaguje na svoje okruženje. Inače, imaju urođen strah od bolesti i samim tim su prijemčivi na negativne sugestije dušebrižnika.
Bik je inače jedan od najvećih hedonista u horoskopu, uživa u preterivanju i prepuštanju svim ovozemaljskim uživanjima. Venera kao vladar u negativnim aspektima može osobe odvesti i u promiskuitetno ponašanje, zbog svega toga kod ovog znaka se može očekivati infekcije polnih žlezda, bešike ili jajnika kod žena, pošto Bik često ima problema i sa vratnim delom, važno je i to da napomenem.
Imaju i dosta lošu cirkulaciju i često mogu oticati tako da je za njih važno da imaju fizičku aktivnost, svakodnevno.
Gušavost takođe može biti simptomatična za ovaj znak i treba da unose dovoljnu količinu joda.
Savet za vas: razvijajte optimizam i fleksibilnost, nemojte gajiti samopovlađivanje i tvrdoglavost i na kraju, krećite se.

BLIZANCI

Ovim znakom vlada planeta Merkur koji inaše simboliše rasuđivanje, inteligenciju i  znanje, pa ljude u ovom znaku karakteriše velika mentalna i fizička pokretljivost. Oni žele svuda da stignu i budu, tako da ih teško drži mesto i iz tog razloga se rasipa energija, u njihovoj žurbi i nervnoj napetosti. Samim tim, vremenom, i živci slabe.
Blizanci se poprilično nehajno ponašaju kada su bolesni, sve preleže na nogama i ništa ne shvataju ozbiljno što kasnije može doneti niz problema. Osetljivi delovi tela kod Blizanaca su ramena, ruke, pluća, prsti i kukovi.
Skloni su upalama pluća, bronhitisu, astmi, tako da ovaj znak cigarete svakako treba da izbegava.
Da bi im se nervi opustili, Blizanci treba da izbegavaju rasipanje energije, nervozu, površnost. Da se ne bave sa milion stvari odjednom, da razvijaju strpljenje, mir i samodisciplinu.
Kalijum hlorid je jako dobar za Blizance i vitamin D za apsorbovanje kalcijuma.

RAK

Ženski vodeni znak, vladar Mesec, smatra se emotivno najosetljivijim u zodijaku.
Porodičan znak koji ima zaštitnički, materinski instinkt i ljubav prema porodici.
Ako Rak oseti da ga najbliži ne vole, ignorišu ili omalovažavaju, njegovo zdravstveno stanje postaće problematično.  Za njega je pogubna emotivna neuskladjenost i zato pati od velikih promena raspoloženja. Pošto Rak primarno vlada stomakom, problematični mogu biti organi za varenje, čirevi, gastritis i loša probava. Rakovi su poznati kao dobri kuvari ali oni takođe moraju povesti računa o svojoj ishrani, jer su skloni gojenju što je dobar preduslov za narušavanje metabolizma.
Savet za Rakove: izbegavajte sve što vas vodi u potištenost, iako ste Meseceva deca pa osećate svaku vibraciju, izbegavajte izazivački stav i prejedanje kada se osećate nezadovoljno i nemojte dugo držati povredjenost u sebi, izgovorite to naglas.

LAV

Muški vatreni, fiksni znak, njegov vladar je Sunce, planeta koja daje život, svetlost, zdravlje i toplotu.
Lav je odvažan, hrabar, osećajan, lojalan, samouveren i sposoban za veoma duboke emocije. Nema strah od donošenja odluka i u njima je istrajan. Kraljevski znak donosi prirodno nadmeno ponašanje, i kada ga stavite na presto sa njim nikakvih problema nećete imati.
On svima pruža ljubav i toplinu ali mračna strana njegove ličnosti je da kada ga naljutite, on može postati veoma nadmen, arogantan, ohol i brutalan, čak po potrebi i nemilosrdan. Sve što ovaj znak radi, radi sa puno žara u kome najčešce i sam sagori.
Iz tog razloga je srce kod ovog znaka preopterećeno. Osim što vlada donjim delom leđa i kičmom, slaba tačka mu je i pritisak.
Lavovima je potrebno puno sna da bi se regenerisali.
Savet za Lavove: trudite se da obuzdate preveliku sujetu, razvijajte taktičnost i strpljenje i izbegavajte žurbu i uzbuđenje.

DEVICA

Ovo je šesti horoskopski znak tako da vlada kućom zdravlja, zapravo bolestima šestog polja. Promenljiv, negativan, ženski znak.
Device inače spadaju u najveće hipohondre od svih znakova u zodijaku. Koliko drugi znaci zanemaruju svoje zdravlje toliko oni brinu o svemu. Osetljiva mesta na njihovom telu su pankreas, slezina, simpatikus, abdomen, stomak, nervi i slepo crevo. Merkur je vladar ovog znaka i povezan je sa nervima, zato ovaj pomalo depresivan i plašljiv znak može imati problema sa živcima a svi ti problemi se mogu prenositi na stomak. Njima je za izlečenje često potreban samo pozitivan stav iako su po prorodi veoma nepoverljivi.
Takođe, imaju veoma osetljivu sluzokožu organa za varenje pa moraju biti veoma obazrivi kada uzimaju medikamente.
Snaga Device dolazi iz duha a ne iz tela tako da ne moraju biti slabići ukoliko vezbaju optimizam, za njih je karakterističan perfekcionizam tako da i sebe mogu dovesti do toga uz samodisciplinu, i treba da izbegavaju padanje u očajanje i nervozu ako im iz prve ne uspe.
Savet za Device: ne nervirajte se zbog nevažnih stvari, razvijajte širok pogled i shvatanje, optimizam i veru u ljude, izbegavajte i hiperkriticizam.
Merkur je na vašoj strani da vas podrži u tome.

VAGA

Sedmi horoskopski znak, muški element vazduh. Vladar Venera. Vaga u naš svet donosi ravnotežu i harmoniju. Simbol znaka su terazije koje slikovito daju opis uloge ovog znaka. Jedan od najneodlučnijih znakova u horoskopu jer previše oklevaju, odmeravaju i razmatraju. Što im se više to oduži u bilo kojoj situaciji odraziće im se na zdravlje, naravno. Oni mogu da umisle razočarenje, padnu u depresiju, postanu neurotični i to će se prvo odraziti na bubrezima jer je to najosetljivije kod ovog znaka. Dijabetes takođe može biti problem za ovaj znak, koža, krsta, vene, žuč, ciste na jajnicima. Zbog opozicionog znaka Ovna, mnoge Vage mogu imati problema sa glavoboljom.
Najbolja terapija za ovaj znak je odmor i relaksacija u harmoničnoj atmosferi, u društvu voljenih.
Savet za Vage: kontrolišite neodlučnost uz razvijanje samouvernosti i sposobnosti suočavanja sa činjenicama, izbegavajte sve vrste poroka.

ŠKORPIJA

Vladar Mars i Pluton, bog rata, planete zadužene za smrt, erotiku, seks i ponovno rodjenje. Škorpije su žestoke, agresivne ali i mistične, intuitivne i magnetski privlačne. Osnovna energija ovog znaka je psihoseksualna i tu leži njegova moć.
To je tajna Kundalini energije koja ima atomsku moć. Moto Škorpije je da neistražen život nije vredan življenja. Žestoke odlike ovog znaka mogu biti te koje će narušiti zdravlje ovom znaku. U emotivnom životu su posesivne, ljubomorne ali i lojalne, najveća mana im je osvetoljubivost, u tim slučajevima samilost za njih ne postoji čak ni kod razvijenih tipova ovog znaka.
Posledica svega toga je velika nervna napetost pa je i histerija prisutna. Najčešći problemi ovog znaka su infekcije i druge zarazne bolesti zbog opozicionog znaka Bika, česte bakterije u grlu ili nosu. Sklonosti svim upalama, kako genitalija tako i urinarnog trakta, hemoroidi, bruh. Treba da izbegavaju masnu hranu jer često imaju visok nivo lipida u krvi a da koriste proteine.
Savet za Škorpije: izbegavjte osvetoljubivost, ljubomoru, krajnosti, razvijajte samilost, opraštanje i društvenu prilagodljivost.

JARAC

Vladar Saturn, ove osobe su uglavnom dugovečne. Ovaj znak je često bezrazložno omražen jer je poistovećen sa đavolom. Ovo je zemljani znak koji se poistovećuje sa materijom koja je u negativnoj konotaciji jača od duhovnosti. Njihova istrajnost i upornost im svakako omogućava da se popnu na sam vrh jer su pored toga i trezveni i jako racionalni. Često vole da se osame i tu nema prilaza čak ni za najvoljenije tada.
Jarčevi su egocentrični i često se vređaju i bez povoda.
Mada Jarčevi imaju veliku potrebu za ljubavlju, oni svoje najbliže najčešće i otuđuju jer ne žele da pokažu svoju emociju. Prilično su uzdržani što u braku može biti veliki problem. Oni su strogi ali vrlo pravedni roditelji. Boljke Jarca se vezuju za vezivna tkiva, sluzokožu, minerale u telu, simpatičke i periferne nerve, kosti, žile i hrskavice. Takođe, otežana cirkulacija i smanjena eliminacija tecnosti iz organizma, reumatizam, artritis i neuralgije. Da bi održali jaku koštanu masu moraju jesti hranu bogatu kalcijumom, fosfatom, kao i povećati unos belančevina.
Savet za Jarčeve: kontrolišite otuđenost, zatvorenost, sebičnost, a razvijajte optimizam i poverenje.

VODOLIJA

Ovo je vrlo kontradiktoran znak, kao vazdušni znak trebalo bi da je pokretljiv ali je fiksan i inertan. Vladar ovog znaka je Uran koji vlada svim novim dostignućima, tehnologijama, internetom i svim novim otkrićima. Um ovog znaka je jako radoznao i vrlo prodoran, oni su u stanju da ignorišu krute stavove, ustaljene šeme i forme, a da radikalne ideje prihvate sa puno žara. Osećanja su humana i prefinjena, intuicija jako razvijena, groze se surovosti i umeju iznenaditi okolinu originalnim postupcima i instiktivnim predskazanjem nekog događaja.
Često mogu biti nerazumljivi svojoj okolini. Imaju hladan, sangvističan temperament i svoja osećanja duboko drže u sebi.
Porodične razmirice mogu ostaviti trag na hipersenzitivne Vodolije koje se mogu manifestovati kroz psihosomatiku kasnije.
Autosugestija je za njih vrlo dobar oblik terapije kao i razni vidovi meditacije i joga vežbi. Dosta su osetljivi na planetarne konfiguracije što im može praviti psihičku pometnju. Osim svega ovoga, ovaj znak može imati problema sa otečenim zglobovima, proširene vene, grčeve u nogama, a u kasnijem razdoblju može se pojaviti i visok pritisak. Ako se Uran nađe u lošem aspektu može doneti i problem sa paratiroidnom žlezdom. Vitamin E, kinin sulfat, natrijum hlorid su preporuka za ishranu.
Savet Vodolijama: izbegavajte ekscentrične i loše navike, preterano stajanje, a negujte intuiciju, optimizam i humanitarne sklonosti.

RIBE

Poslednji horoskopski znak koji označava i završetak godišnjeg putovanja Sunca, ovaj znak je prirodni vladar dvanaeste kuće i povezan je s nesvesnim delom, tajnim željama, izolovanošcu, zatvorima, kao i životom posle smrti. Zato ovaj znak spada u najspiritualnije i on je svetu dao puno umetnika, pesnika, istraživača, koji plutaju kroz život prateći svoje fantazije pa makar to vodilo i do samog dna. Ribe su prilično pasivan znak i emocije im direktno utiču na zdravlje, tako da moraju biti obazrive u izboru partnera i okruženja, jer su takođe upijači za tuđu lošu energiju. Iako ovaj znak naizgled deluje mirno i opušteno, iznutra su puni strahova i briga.
Zbog vladara Neptuna često su oboljenja ovog znaka nejasna i teška za lečenje. Nedostatak kalcijuma u krvi.
Ovaj znak može patiti od tumora, omekšalih tkiva, konjuktivitisa, sluzi u plućima, kao i problemi sa žlezdama. Ovaj znak vlada stopalima i vrlo uobičajeno mogu imati ravna stopala pa treba obratiti pažnju na izbor obuće. Pošto se voda zadržava dugo u organizmu kod pripadnika ovog znaka potrebne su im namirnice bogate proteinima. Kod dobro postavljenog Neptuna ovaj znak se može lečiti molitvama koji je simbol duhovnosti i smisao čitavog putovanja kroz zodijački krug.
Savet za Ribe: izbegavati alkohol i cigarete, kontrolisati preosetljivost i senzibilitet, štedeti enrgiju koju drugi žele da vam uzmu, razvijajte racionalnost i volju, i držite bar jednu nogu uvek na zemlji.

Ovo se može odnositi i na znak i podznak, naravno nije jednostavno, jer kada se upletu i planete u sve to, priča dobije drugi obrt, ali ako želite više informacija, potražite odgovor stručnjaka.

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.