NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
Agripin Pentagram – zaštita protiv negativnih sila!

Agripin Pentagram – zaštita protiv negativnih sila!

Verovatno ste jako mnogo puta videli ovaj simbol na raznim mestima, a da ni sami niste znali čemu služi, zašta se koristi, a ponajmanje kako je nastao. Evo, ovog puta pokušaćemo da razjasnimo o čemu se radi.

AGRIPIN PENTAGRAM protiv negativnih sila predstavlja snažnu zaštitu protiv svih neprijateljskih i negativnih sila. On pomaže čoveku da sam otkrije vlastitu vrednost, da nađe unutrašnji mir, sreću i zadovoljstvo.

Njegova istorija: Jednu varijantu pentagrama stvorio je Hajnrih Kornelije Agripa od Neteshajma. Zajedno sa Paracelzusom on se ubraja u najpoznatije srednjovekovne alhemičare.

Agripin pentagram predstavlja golog muškarca čijih je pet “ugaonih tačaka” – glava, ruke i noge – postavljeno na ugaone tačke pentagrama. Ostalo je nerazjašnjeno šta tako razapeti čovek zapravo predstavlja – je li to obgrlio svet, je li povezan sa tačkom života.

U svakom slučaju pentagram slikovito predstavlja povezanost čoveka i mikrokosmosa čovekovog sveta koji je, po učenju hermetičara, refleksija i odraz makrokosmosa, odnosno čitavog univerzuma. Jer spoznati čovekov mikrokosmos znači istovremenu spoznaju i makrokosmosa i tajni postojanja.

Neka “osiromašena” varijanta ovog pentagrama koja postoji samo sa simbolikom kruga unutar koga se nalazi petokraka zvezda postoji u vidu medaljona. Upravo ovaj medaljon koristi se za odbranu od svih zlih sila koje haraju na ovom svetu. Veruje se u to da osoba koja ga nosi, apsolutno postaje nedodirljiva za uticaj svega negativnog što bi moglo da je snađe. Danas nije u masovnoj upotrebi, ali se nekada, u davnim vremenima, itekako mnogo koristilo. Naposletku, verovanje se zadržalo i dan danas na nekim određenim podnebljima, gde ga ljudi rado nose i koriste, te zaista veruju u njegovo moćno dejstvo zaštite.

 

Zvanična nauka se i dan danas bavi tajnom i misterijom ovog simbola. Njime se bavila Arhitektura, Matematika, Fizika, a čak i Hemija i Biologija. Neke tvrdnje koje proističu iz nauke, jesu takve da govore da je ovo simbol održivosti materije, odnosno njene neuništivosti, po tvdnjama fizičara. Hemičari tvrde da je Paracelzus imao neke sasvim druge vizije kada je stvorio ovaj simbol, a generalno, svi ukazuju na to da je hteo u jednom simbolu da pokaže istovremeno čovekovu moć i nemoć kao istinita interakcija. Arhitekte i drugi umetnici su ovom simbolu dodali i filozofsku notu, pa ističu iracionalan pristup tumačenju ovog simbola pri pogledu na njega. Govore da je simbol krajnje apstraktan i da zavisi od samog posmatrača na koji će ga način doživeti. Pa tako, po njima, jedni će videti čoveka koji je razapet i nemoćan, a drugi će videti čoveka koji je svemoćan i kome ništa ne može da stoji na putu. Takođe, medicinari tvde da se iza ovog simbola krije potreba da se istakne ljudska inteligencija, pa ga vide kao isticanje mozga, odnosno ljudske inteligencije (najviša tačka) koja kontroliše celokupan čovekom organizam (ekstremitete u ostale četiri trčke), a samim tim i čovekom učinak, njegove postupke i dela.

Tekst napisali Tarot Tumač Sanja Grubač i Astrolog Katarina Anđelić

 

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


Autor

Sanja je pre svega vrhunski Tarot Tumač sa ogromnim iskustvom, želi svakome da pomogne. Njeni saveti su dragoceni, pogotovo ako su u pitanju osetljive teme i sa njom mozete popričati u potpunoj tajnosti. Sanja koristi klasične, prave tarot špilove kao što su Marseljski Tarot, Thoth Tarot, i primenjuje astrološko znanje u Tarot kartama. Koristi posebne tehnike numerologije i može vam reći koji su vaši sretni povoljni periodi kao I koje kristale da koristite za razne namene. Na primer: kristali za podizanje zaštite, za iniciranje ljubavi I pogotovo je dobra za poslovne I ljubavne prognoze kao I pitanja o nekretninama. Sve što budete pričali sa Sanjom ostaće tajna zauvek. Tumačenjem Tarota se bavi od svoje mladosti, ali to nije delila sa mnogo ljudi, sve do pre nekoliko godina kada je počela da pruža profesionalno čitanje putem ličnih konsultacija. Postavljanje pitanja Tarotu može da vam pomogne da stupite u kontakt sa svojom intuicijom, i postane vaš najbolji vodič kad je u pitanju donošenje teške odluke. Ponekad, karte vam mogu reći ono što vec znate, ali niste spremni da priznate sebi, ili će vam reći ono što niste mogli da saznate... Ponekad će prepoznati vaše strasti, ili vas suočiti sa njima, ponekad vas blago ohrabre u ljubavi i emocijama, ponekad vas podsete da ste na pravom putu u pronalaženju svojih velikih ljubavi. Tarot karte se uvek drže sebe, svoje priče, čvrsto i nepokolebljivo, (čak i ako nam je to ponekad čudno, neprihvatljivo ili ne vidimo njihovo značenje). A za Sanju je privilegija sto je u mogucnosti da od njih zatrazi za vas savet, i da radi sa Tarotom.

NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.