NOVA ASTROLOŠKA TELEVIZIJA TAJNA!!! Na kanalima Total TV-a: SRB 37, BiH 131, CG i MK 28, HR 120, SLO 133, Ostale zemlje 24.
ABRAXAS: Talisman i zaštitnik

ABRAXAS: Talisman i zaštitnik

U samom biću magije, pa tako i u biću svih amuleta i talismana jeste to da se primjenjuju na svim mogućim poljima čovekovog življenja. Počevši od njegovih osnovnih elemenata – rađanja i umiranja, siromaštva i bogatstva, zdravlja i bolesti, života udvoje i usamljenosti pa sve do različitih najsitnijih detalja neke konkretne situacije kao što je obaranje povišene temperature, zaštita od ujeda zmije ili škorpiona, pronalaska kakvog izgubljenog predmeta, polaganja predstojeceg ispita na fakultetu, sigurnog putovanja i upravljanja automobilom, uspešnog početka ili završetka izgradnje kuće; uspešnog ishoda nekog poslovnog projekta i dogovora – svuda se mogu primenjivati amuleti i talismani kako bi doneli sreću ili oterali nesreću.
Zato vam predstavljam izbor amuleta i talismana iz različitih kulturnih krugova i različitih epoha. Objasniću vam njihovo značenje i delovanje, onoliko koliko se danas o njima zna. Jer, neke stare talismane i amulete možemo danas izvanredno dobro opisati i objasniti, kao što je to slučaj sa egipatskim skarabejem, dok o nekim drugima znamo vrlo malo.
Svi amuleti koje imaju dugu tradiciju i najčešće ih danas možete kupiti u zlatarskim radnjama kao razne priveske za lančiće, narukvice ili u obliku minduša i broševa.

ABRAXAS: Široka primena

Kako deluje: Abraksas ima široku primenu u svim oblastima života. On pomaže u rešavanju svih mogućih problema i prevazilaženju teškoća koje potiču iz bilo koje poznate oblasti.
Njegova istorija: Abraksas je magična reč koja se povezuje sa početnim slovom hebrejskog imena Božijeg. U helenističkim magijskim tekstovima upotrebljavan je kao magijska formula. Magijska vrednost mu je izuzetna, jer sedam slova ove reči u svom zbiru daju broj dana u godini: 365 se sastoji od: A=1, B=2, R=100, A=1, X=60, A=1 i S=200. Sedam slova ove reči odnose se i na sedam planeta ili na sedam stepena razvitka u životu čoveka.
Abraxas, Svemogući, Pobednik vremena često je prikazivan figurom koja je imala petlovu glavu, čovekovo telo i noge u obliku dve zmije. Bog sa petlovom glavom istovremeno je stvorenje svetlosti i simbol spoznaje. U rukama on drzi bič i štit, što s jedne strane treba da simbolizuje njegovu moć, a sa druge strane otera zle duhove.

Izvor: Alfred Ernest Volis Badž – Amajlije i Talismani

Autor Teksta. Tarot Tumač Sanja Grubač © Astrosavet, Sva prava zadržana.

Pročitaj još Krst kao simbol!

Za dodatne informacije kontaktirajte naše najbolje astrologe


NOVO!ZA BRŽI ODGOVOR PITAJ SMS-om.